Crvena zvezda – Ludogorec, meč decenije za crveno-bele

Previše? Da ne preterujemo možda sa hiperbolom? Teško. Crvena zvezda dugo (predugo) čeka utakmicu kakva je ova sa Ludogorecom, jer je to meč koji im može doneti jesen u Evropi, što klub sa stadiona „Rajko Mitić“ nije igrao gotovo čitavu deceniju.

Ekipa Miodraga Božovića je odigrala sjajnih 15 minuta u Razgradu protiv bugarskog šampiona, unutar kojih je postigla i dva gola i bila vrlo blizu postizanja i trećeg. Međutim, to joj je bilo dovoljno samo – uslovno „samo“, naravno – za 2:2 protiv brazilsko-bugarskog koktela kakva je ekipa Ludogoreca.

Crveno-beli stoga imaju rezultat koji je više nego povoljan, ali to je rezultat koji im samo garantuje pol poziciju pred revanš, nikako i konačan uspeh. Ludogorec je izuzetno kvalitetan tim, koji će u Beogradu po sili stvari imati mnogo više prostora. Teško je očekivati da će Zvezda, kao u prvom meču, gotovo sve vreme provesti u srednjoj ili čak niskoj zoni. Stoga će taktička disciplina i smotrenost fudbalera Crvene zvezde, koja im, ne može se to izbeći, neretko fali od početka sezone, biti esencijalni.

"Godinu dana smo se borili da odigramo ovakvu utakmicu i veliko je zadovoljstvo što su igrači doveli klub pred plasman u Ligu Evrope, možda kasnije i nešto više. Neće biti lako, protivnik je kvalitetan, ali nadam se da ćemo imati više snage. Ne bih ovaj duel proglasio utakmicom decenije i stoleća, iako može mnogo da donese, klub neće prestati da postoji ako ne završimo uspešno posao", rekao je Božović.

Georgi Dermendžijev, trener Ludogoreca, veruje da je njegov tim bolji i da, kao takav, može da trijumfuje na rasprodatom stadionu u Beogradu.

"Zvezda ima kvalitetan tim i trenera, ali ako odigramo onako kako znamo, imamo velike šanse da prođemo. Ne očekujem mnogo šansi, mislim da možemo da sačuvamo mrežu i postignemo neophodan gol", poručio je Dermendžijev.

Utakmica između Crvene zvezde i Ludogoreca igra se večeras od 20.30, a prenos na Prvom programu Radio Beograda počinje u 20 sati.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара