De Laurentis: Iguain je izdajnik, Juventus je postupio prljavo

Prvi čovek Napolija Aurelio De Laurentis nije snebivljiv čovek odmerenih izjava. Stoga i nije čudno kada čujete da je Gonsala Iguaina nazvao izdajnikom, dok je ono što je Juventus uradio u vezi sa transferom Argentinca u Torino okarakterisao kao "prljavo".

Juventus je aktivirao otkupnu klauzulu od 94 miliona evra i ostvario najveći transfer u istoriji italijanskog fudbala, dok je Argentinac postao najplaćeniji igrač Serije A sa godišnjom platom od 7,5 miliona evra.

"Shvatili smo da rizikijemo odlazak Iguaina posle izjava njegovog brata, ali nismo ih ozbiljno shavatali jer smo mislili da neće otići na ovakav način iz kluba. Neki će možda misliti da je preterano reći, ali ova priča dobija pun smisao izdaje i nezahvalnosti", rekao je De Laurentis za "Korijere delo Sport".

Kontroverzni predsednik ističe da se Juventus nije ponašao fer u pregovorima, ali da želi da zatvori priču u "slučaju Iguain".

"Postajala je klauzula, ali je Juventus odigrao prljavu igru i tajno obavio medicinske preglede sa igračem. Očekivao sam da će se drugačije ponašati. Ipak, sve je to fudbal i sentimentalnosti nema mesta", poručio je De Laurentis.

Iguan je tri sezone proveo u Napulju, bio ljubimac navijača i prvi strelac tima, zbog čega je njegov prelazak u Juventus (omraženi Juventus, simbol nipodaštavanja bogatog severa nad siromašnijim jugom Italije) izazvao veliko nezadovoljsto u gradu pod Vezuvom.

Ovaj 28-godišnji fudbaler je ranije igrao za River Plejt i Real Madrid.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво