Crvena zvezda nad „ludom šumom“

Bugarski mediji, skloni "click bait" novinarstvu kao i svi drugi bilo gde drugde, duel između Ludogoreca i Crvene zvezde u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona nazvali su „balkanskim ratom“. Neće biti ništa slično tome (i to ne samo jer u protokolu obe ekipe, od tolikih stranaca, neće biti više od tek nekoliko Srba i Bugara). Biće to običan meč dve kvalitetne ekipe namerene da ispune isti cilj – da pobede i plasiraju se u plej-of elitnog evropskog klupskog takmičenja.

Crvena zvezda je nestabilno ušla u novu sezonu. To nije toliko očigledno u ovom momentu, posebno imajući u vidu da je njen veliki rival, Partizan, prema kome se u Ljutice Bogdana ravnaju kao primarnoj referentnoj tački (podjednako važi i obrnuti slučaj), u sezonu ušao mnogo, mnogo nestabilnije.

Ipak, slabosti postoje u igri Crvene zvezde. Pobede protiv Valete nisu izvojevane uz muku, a i kako bi bile protiv rivala koji, uz sve floskule („danas svi igraju fudbal“), nije ništa više od simpatične ekipe, ali je ekipa Miodraga Božovića u ta dva meča prezentovala brojne manjkavosti.

Crnogorski trener je govorio o onom očiglednom, a to je o trenutku gubitka poseda i svemu onome što se dešava od tada, pa sve do formiranja defanzivne strukture i ulaska u fazu defanzivne organizacije. Da, govorimo o defanzivnoj tranziciji. Neverovatno je koliko crveno-beli izgledaju ranjivi u tim momentima. Visoka postavljena zadnja linija (verovatno i previše visoko), sa nedovoljno brzim fudbalerima veliki je problem.

Uz to, Donald i Le Talek vrlo često ne sinhronizuju svoja kretanja i pozicioniranje tokom poseda, zbog čega i nisu u dobroj poziciji da štite ključne delove terena kada loptu preotme rival. Svakome kome nije jasno o čemu je ovde reč neka pogleda bilo koju od šansi koje je Valeta napravila u Beogradu, odnosno koje je kruševački Napredak napravio i iskoristio na otvaranju Superlige.

Crvena zvezda dugo nije igrala bitniju utakmicu u Evropi, pa tako dugo nije ni igrala sa ekipom kvaliteta Ludogoreca. Moraće mnogo bolje od svega što je pokazala do sada ako želi da savlada bugarskog šampiona u dva meča. Na sreću, sasvim je očigledno da ovaj tim Crvene zvezde i može mnogo bolje.

"Nema posebnog pritiska, niko nije rekao da ćemo se plasirati u Ligu šampiona. Ova utakmica nije 'biti ili ne biti', pa čak i da izgubimo. Posle toga ide Metalac, pa revanš, ali život ide dalje. Imamo šansu, ali neće biti smak sveta ako ne uspemo. Kod nas su stalno neke bitke", svesno je Miodrag Božović pokušao da smanji tenziju pre ovog susreta.

Utakmica u Razgradu između Ludogoreca i Crvene zvezde igra se od 20 sati.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво