Božović: Niko posle meča sa Ludogorecom neće završiti sa životom

Miodrag Božović još jednom istakao da niko u Crvenoj zvezdi nije obećao Ligu šampiona, pa zbog toga ni duel sa Ludogorecom ne nosi "biti ili ne biti" značaj. Ibanjes: Učinićemo sve da vratimo Zvezdu tamo gde dugo nije bila.

Trener Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je da je zadatak njegovih fudbalera pobeda protiv Ludogoreca i da će prvi susret biti važniji od revanša u Beogradu, jer će "mnogo toga odrediti".

"Ova utakmica je možda važnija od one što će se igrati u Beogradu. Ako ostvarimo dobar rezultat, to bi rešilo mnoge stvari. Igraćemo onako kako znamo i umemo. Teško da ćemo da se branimo. Igramo fudbal, na našim utakmicama uvek ima golova, koje očekujem i sutra", rekao je Božović na konferenciji za novinare u Razgradu.

Zvezda će gostovati Ludogorecu u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Prema Božovićevim rečima, treba uraditi sve što je u mogućnostima igrača Zvezde da se napravi dobar rezultat, ali da neće biti "smak sveta" ako se to ne desi.

"Svaka utakmica je priča za sebe. Igrači nemaju nikakav pritisak jer niko nije rekao da ćemo da se plasiramo u Ligu šampiona. Ovo uopšte nije utakmica biti ili ne biti. Niko neće posle ove utakmice da završi sa životom", kazao je Božović.

Kako je rekao, eventualnim trijumfom u dvomeču sa Ludogorecom se njegovoj ekipi ukazala šansa da igra bar Ligu Evrope.

"Nismo imali dovoljno vremena za pripremu, ali ko nas pita", dodao je.

On je istakao da glasine oko eventualne kazne Evropske fudbalske unije (UEFA) zbog navijačke koreografije na utakmici sa Valetom uopšte ne remete ekipu.

"To me uopšte ne remeti, a nisam primetio da remeti igrače. Nadam se da se to neće desiti. Bilo bi mnogo srećnih i zadovoljnih, ali se nadam da toga neće biti", rekao je Božović.

Trener crveno-belih je zahvalio treneru Ludogoreca Georgiju Dermendžijevu, koji je pohvalno govorio o Zvezdi kao klubu.

"Imamo veliki klub, ali treba da bude i velika ekipa. Da bi se stvorila velika ekipa treba da prođe mnogo vremena. Potrebno je vreme da se napravi sastav koji može uspešno da igra u Evropi i bude tim za respekt", rekao je Božović.

Utakmica Crvena zvezda – Ludogorec će se igrati u utorak od 20.00 po srednjeevropskom vremenu na stadionu Ludogorec arena u Razgradu.

Ibanjez:

Fudbaler Crvene zvezde, Argentinac Luis Ibanjes, rekao je da će njegova ekipa dati sve od sebe da ostvari što bolji rezultat protiv Ludogoreca, iako očekuje tešku utakmicu na gostovanju u Bugarskoj.

"Očekujemo da bude najbolje moguće za nas, ali je sigurno da će biti teško. Ovo će nam biti jako važna utakmica jer možemo Zvezdu da vratimo na mesto gde dugo godina nije bila. Uradićemo sve što budemo mogli da zabeležimo dobar rezultat", rekao je Ibanjes.

Zvezda će sutra gostovati Ludogoreca u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

"Ništa se neće rešiti, možemo ovde da dobijemo ili izgubimo, tu je i revanš u Beogradu", dodao je Ibanjes.

Levi bek je kazao da je Ludogorec dobra i uigrana ekipa, koju poznaje još iz perioda kada je nastupao za Dinamo Zagreb.

"Ludogorec je jako dobra ekipa koja dugo igra zajedno i što već dugo godina pokazuje u Evropi. Igrao sam pre četiri godine protiv njih i pola ekipe je isto kao tada. Biće nam teško i u Razgradu i u Beogradu", kazao je Ibanjes.

On je dodao da je napad najopasniji deo ekipe Ludogoreca, za koju je naveo da je dobar tim sa mnogo kvalitetnih individualaca.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се