Tomić ostaje trener Partizana

Ivan Tomić ostaće trener fudbalera Partizana, odlučeno je danas posle višesatnog sastanka uprave i šefa stručnog štaba. Iliev: Smenom Tomića pokazali bismo slabost.

Tomić je posle sastanka napustio stadion, ali nije želeo da se obrati novinarima, koje su izbegavali i čelnici kluba. Potvrda o ostanku mogla se prvo čuti nezvanično, a onda je to potvrdio i sportski direktor Ivica Iliev.

"Razmišljali smo šta može da se promeni i poboljša. Generalno, niko nije potencirao temu oko statusa trenera. Razumem da je momenat i da mnogi hoće da napadaju, što je bilo mnogih primera u istoriji Partizana. Bili su porazi kao protiv Kroacije, što je bila nacionalna tragedija, pa se nije menjalo. Pokazali bismo neozbiljnost i slabost", rekao je Iliev.

On je dodao da u potpunosti veruje Tomiću i igračima, ističući da očekuje reakciju već u Kruševcu protiv Napretka.

"Verujem u igrače, a menjati trenera je ulazak u začarani krug. Sportski direktor i trener imaju veliku odgovornost. Da li pravimo greške? Prave ih svi... Ne možemo na osnovu jedne ili dve utakmice da menjamo. Mislim da Ivan može da izvuče potencijal iz ekipe. Svetlo koje vidim je prva utakmica sa Zaglebjem i ona je pokazatelj", poručio je Iliev.

Njega je posebno pogodila igra na otvaranju domaćeg prvenstva protiv Bačke.

"I pored naše podrške da imaju veliki kvalitet, igra je bila sramna. To je poražavajuće. Navijači su od 5. minuta mogli da pogrdno pevaju. Svaki radnik u Partizanu se stidi jučerašnjeg izdanja. Šamar za struku i same igrače."

Prema njegovim rečima, "trenutno je najveća tragedija to što Partizan nije postigao gol oko 300 minuta.

"Prvu utakmicu sa Zaglebjem odigrali smo fantastično i to je bio početak kraja evropske priče. Nismo izgubili u revanšu, ispali smo na penale. Otišli smo u Poljsku sa saznjem da ćemo rutinski obaviti posao, a uvučeni smo u njihov ritam. Videlo se posle revanša da su igrači potišteni, omalovaženi i u haosu... Pre toga su bili majstori", ocenio je Iliev i dodao da niko ne može da kaže da je Partizan pogrešio sa pojačanjima.

"Moja najveća greška je kada sam pričao o 'bombama'. Verovatno nije trebalo da ih tako nazovem. Kad su dolazili Radović i Đurđić, cela Srbija bila je na nogama. Janković je pokazao da je veliki potencijal, kao i Gogua, pa Everton... Doveli smo vrhunske i perspektivne igrače", zaključio je Iliev.

Partizan je prošle nedelje eliminisan iz evropskih takmičenja već na početku, a u nedelju je odigrao 0:0 sa novim prvoligašem Bačkom u prvom kolu Super lige.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара