Mamić mesečno Srbinu iz Remetinca šalje 300 evra

Bivši čelnik fudbalskog kluba Dinamo Zdravko Mamić svakog 21. u mesecu šalje o 2.000 kuna (oko 300 evra) Srbinu Aleksandru Tasiću, zvanom Aca (46), sa kojim se zbližio dok je boravio u pritvoru u Remetincu, a nedavno je u Zagrebu ugostio i njegovu porodicu koja je iz Srbije došla zatvoreniku u posetu.

Zagrebački Jutarnji list otkriva da je Tasić jedan od članova grupe "Pink Panter" koga je policija sa još nekoliko članova te bande uhapsila u zasedi u Zagrebu 2. jula prošle godine, zbog optužbi da su planirali da opljačkaju dostavno vozilo Fine.

Navodno se upravo na tom poznanstvu Mamića i "Pink Pantera" bazira informacija kako se sprema likvidacija glavnoga državnog tužioca Dinka Cvitana, iza koje, po toj informaciji, stoji Mamić, podseća taj zagrebački dnevnik.

Taj podatak, zbog kojeg je neformalno osumnjičen za naručivanje Cvitanovog ubistva, Mamić je izneo na konferenciji za novinare prošle sedmice u zagrebačkom hotelu "Šeraton", rekavši da mu se sada pokušava "napakovati" da s jednom osobom sa kojom je delio ćeliju stvara nekakvu organizacija koja pokušava da izvrši atentat.

"U zatvoru sam u sobi bio s jednim Srbinom, jednim Kameruncem i jednim Albancem. Kada sam izašao iz pritvora, rekao sam da ću im slati po 2.000 kuna za kantinu dok god su u Remetincu. Vrlo brzo nakon mene je otišao taj Kamerunac, ostala su dvojica i ja sam tome Srbinu i tome Albancu slao po 2.000 kuna za kantinu. U međuvremenu je Albanac nekuda otišao na izdržavanje pa sam izgubio kontakt s njim, Srbin je još uvek u Remetincu i ja mu i dalje šaljem po 2.000 kuna za kantinu", ispričao je Mamić novinarima i dodao da to čini svakog 21. u mesecu.

U međuvremenu je, kaže, kada je izašao iz pritvora stupio u kontakt sa suprugama i jednog i drugog zatvorenika – Srbina i Albanaca.

Između ostalog je rekao da je nedavno ugostio suprugu i sina tog zatvorenika iz Beograda.

"Bili su moji gosti, ja sam ih smestio, ja sam ih dočekao i platio njihov boravak, igrao se s tim maleckim", ispričao je Mamić i dodao da je sada od toga stvorena priča nekih, kako je rekao, prljavih mozgova koji prave priču da sa slobode s nekim ljudima u Remetincu stvara nekakvu mrežu i sprema atentat na Cvitana i njegovu porodicu.

Mamić, međutim, novinarima nije otkrio ko je taj Srbin iz Remetinca. Pozivajući se na svoja saznanja, Jutarnji piše da je reč upravo o Tasiću.

Tasić je, podseća list, prošle godine uhapšen u Zagrebu s grupom kriminalaca iz Srbije, BiH i Crne Gore, u spektakularnoj akciji, a nakon jednogodišnjeg postupka nedavno je na osnovu Uskokove optužnice nepravosnažno na zagrebačkom Županijskom sudu osuđen na tri godine i tri meseca zatvora.

Čitavu šestočlanu grupu koju je predvodio Dejan Kostić (47) hrvatska policija je, po svemu sudeći, imala pod nadzorom čim su ušli u zemlju, a zatim im je u televizor podmetnula kameru koja ih je snimala dok su oni planirali pljačku.

Kada je akcija finalizovana, Kostića, Tasića, Tasićevog kuma Milosava Veskovića, Pavla Stevića, Vladu Tomanića, kao i Sašu Antonića, uhapsili su pripadnici specijalne policije, jer je zaključeno da je reč o opasnim osobama.

U pretrazi njihovih stanova pronađena je automatska puška i nekoliko pištolja, lažne uniforme specijalne policije, mobilni telefoni, velika količina municije, a trebalo je da sve to bude korišćeno u pljački.

Tokom suđenja sva šestorica su u sudnicu dovođena s lancima na rukama i nogama budući da se radilo o osobama za koje je policija procenila da bi mogle pokušati bekstvo.

Neki od članova te grupe povezuju se sa spektakularnom pljačkom pošte u Splitu 2008. kada je ukradeno 15 miliona kuna. Dakle, reč je o ljudima koji, premda se nalaze iza rešetaka, sasvim sigurno imaju veze u kriminalnom miljeu u regionu, piše Jutarnji.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво