Pobede Mladosti i Metalca, goleada u Surdulici

Fudbaleri Mladosti i Metalca zabeležili su pobede u utakmicama prvog kola Super lige Srbije. Najviše golova, međutim, bilo je u Surdulici, gde je Radnik dočekao Javor i igrao nerešeno 2:2, iako je imao dva gola prednosti.

Radnik je vodio autogolom Saše Tomanovića u 12. i pogotkom Nikole Radovića u 17. minutu. Izjednačenje i bod ekipi iz Ivanjice doneo je Darko Bjedov, golovima u 26. i 60. minutu.

Mladost je povela preko Radomira Milosavljevića u 10. minutu, a Rad je od 36. imao igrača manje, pošto je zbog drugog žutog kartona isključen iskusni Stevan Bates.

To nije poremetilo Rad, koji je u 58. izjednačio golom Bogdana Mladenovića. Ipak, Mladost je pobedila pogotkom Nikole Zvrka u 62. minutu.

Jedno od najprijatnijih iznenađenja prošle sezone, Borac iz Čačka izgubio je od Metalca sa 1:0 u Gornjem Milanovcu. Strelac je bio Vladimir Otašević u 19. minutu.

Na utakmici između Voždovca i Spartaka iz Subotice u Beogradu nije bilo golova, a domaćin nije iskoristio prednost igrača više, koju je imao posle isključenja Marka Bašanovića u 72. minutu.

Sezona je počela u petak, remijem Crvene zvezde i Napretka u Beogradu 2:2.

Preostale dve utakmice ovog vikenda igraće se sutra. Bačka će od 19.00 kao domaćin u Novom Sadu igrati protiv Partizana, dok će Radnički u Nišu u 20.00 dočekati Čukarički.

Utakmica između Novog Pazara i Vojvodine odložena je zbog obaveza novosadskog kluba u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Rezultati i strelci:

Voždovac - Spartak 0:0

Metalac - Borac 1:0 (Otašević 19)

Mladost - Rad 2:1 (Milosavljević 12, Zvrko 69. - Mladenović 58)

Radnik - Javor 2:2 (Tomanović 12. autolol, Radović 17. - Bjedov 26, 60)

Juče:

Crvena zvezda - Napredak 2:2

Sutra:

Bačka - Partizan (19 sati)

Radnički Niš - Čukarički (20)

Odloženo: Novi Pazar - Vojvodina

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво