Partizan je napadao i napadao, ali gol nije dao

Fudbaleri Partizana remizirali su večeras na svom terenu protiv Zaglebja 0:0 u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope. Trener crno-belih Ivan Tomić zadovoljan igrom u meču kojem su nedostajali samo golovi.

Crno-beli su stvorili pregršt šansi, pogodili dve prečke preko Bogosavca i Đurđića, ali nisu uspeli da iskoriste bar jednu kako bi u Poljsku otišli sa prednošću.

Blistao je golman Zaglebja Polaček, dok su gosti od 55. minuta igrali sa igračem manje posle crvenog kartona Papadopulosa.

Na osnovu onoga što je večeras viđeno, to ipak ne bi trebalo da se desi, jer je Partizan pokazao da je mnogo kvalitetniji od poljskog supeligaša, ali će to definitivno morati da potvrdi za sedam dana u Poljskoj.

Činjenica je da je Partizan odigrao veoma dobru utakmicu i da su navijači to znali da cene, pa su igrače, uprkos nepovoljnom rezultati, sa terena ispratili aplauzima.

Ipak, sve to neće vredeti ako izabranici Ivana Tomića u revanšu ne potvrde da su bolji.

Revanš u poljskom Lubinu igra se narednog četvrtka.

Tomić: Samo su golovi nedostajali

Trener fudbalera Partizana Ivan Tomić rekao je večeras da je njegovoj ekipi nedostajalo sportske sreće kako bi pobedila Zaglebje i dodao da veruje da su navijači, i pored remija, otišli zadovoljni sa stadiona.

"Jedino što je nedostajalo ovoj utakmici su golovi kojih nije bilo isključivo zbog nedostatka sportske sreće. Mi smo stvorili sijaset prilika, dva puta smo pogodili okvir gola... Mislim da smo za prvu utakmicu prikazali jako visok nivo i što se tiče organizacije napada, završnice, presinga", rekao je Tomić na konferenciji za novinare na stadionu Partizana.

"Ostaje velika žal za time što nismo postigli golove, ali to je fudbal. Iskreno se nadam da su navijači i pored rezultata, koji nije dobar i koji nam ne odgovara, otišli zadovoljni sa stadiona. Mislim da smo učinili sve što je u našoj moći da odigramo u skladu sa grbom koji nosimo", rekao je Tomić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво