Posle 29 godina, Gigs odlazi iz Mančestera

Bivši fudbaler Mančester junajteda Rajan Gigs napustio je taj klub posle 29 godina.

Kako je preneo Bi-Bi-Si, četrdesetdvogodišnji Gigs nagodio se o uslovima odlaska sa upravom kluba sa Old Traforda, koja će se povodom toga oglasiti u narednim danima.

Gigsov ugovor kao pomoćnog trenera ističe za godinu dana, ali novi trener ekipe Žoze Morinjo želi na to mesto da dovede svog dugogodišjeg prijatelja Ruija Fariju.

Pošto nije uspeo da se dogovori sa upravom o novoj funkciji u klubu, Gigs je odlučio da napusti Old Traford.

Velšanin ima trenersku Uefinu pro licencu i može da vodi neki klub u Premijer ligi. On je u Junajtedu bio pomoćnik Luju van Galu i Dejvidu Mojsu.

Gigs je kao četrnaestogodišnjak došao u Junajtedovu akademiju i za klub je odigrao rekordne 963 utakmice. Sa 17 godina postao je profesionalac, a 2. marta 1991. godine debitovao je za prvi tim u utakmici protiv Evertona.

Osvojio je rekordnih 13 šampionskih titula, dve Lige šampiona i po četiri FA Kupa što ga čini najtrofejnijim britanskim fudbalerom svih vremena. Takođe, osvojio je i devet trofeja Komjuniti Šild, Superkup Uefa, interkontinentalni kup i svetsko klupsko prvenstvo.

Dolaskom Dejvida Mojsa 2013. godine, postao je igrač-trener u Junajtedu, a predvodio je ekipu u poslednje četiri utakmice u sezoni posle odlaska Mojsa.

Gigs je predstavljao jednu od poslednjih veza sa erom legendarnog trenera Aleksa Fergusona, a jedan je od najodgovornijih za uvođenje talentovanog osamnaestogodišnjaka Markusa Rašforda u prvi tim prošle sezone.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво