Читај ми!

Geret Sautgejt ne želi na klupu Engleske

Geret Sautgejt zadao ozbiljan udarac Fudbalskom savezu Engleske, rekao je da nije spreman da preuzme reprezentaciju čak ni na privremenoj osnovi. Ko će sesti na užarenu klupu posle velikog neuspeha na Evropskom prvenstvu?

Mislilo se da će selektor igrača do 21 godine biti spreman da preuzme odgovornost dok FA traži stalnog naslednik Roja Hodžsona, koji je napustio reprezentaciju posle ponižavajućeg ispadanja sa Evropskog prvenstva od Islanda.

Sautgejt je smatran kao "očigledan" izbor, ali je on shvatio da ima ozbiljne sumnje o tome, da li je ovo prava stvar za njega da to uradi u ovoj fazi njegove karijere.

To otvara mogućnost da FA imenuje bivšeg menadžera Glena Hodla, ako i on želi na klupu, i da onda traži naslednika za Hodžsona. To može biti teško imenovanje i kako ga servirati javnosti.

Arsen Venger takođe predstavlja jedno od rešenja za FA, uprkos tome što Arsenala želi da zadrži svog menadžera. Tu je i Klaudio Ranijeri, kojeg Lester siti želi da obaveže novim ugovorom.

FA će konsultovati igrače, uključujući i kapitena Vejna Runija, bivše igrače i trenere, uključujući i Hodžsonovog pomoćnika Gerija Nevil - koji nije viđen da postane sledeći menadžer, ili privremeni menadžer. Takođe se očekuje da će bivši igrač ponovo činiti deo trenerskog tima kod novog menadžera, kao što je to radio Nevil.

U međuvremenu predsednik FA Greg Djuk je optužio igrače Engleske da su bili "uplašeni" tokom poraza od Islanda.

Djuk, koji će se povući sa funkcije u roku od tri nedelje i neće imati nikakvu ulogu u odlučivanju Hodžsonovog naslednika, takođe je postavio pitanje zašto bi menadžer želeo ovu ulogu.

"Sreo sam Glena Hodla u avionu na putu nazad i rekao da su bili uplašen do smrti", rekao je Djuk. "Kada gubite 2:1, što duže to traje, više ste uplašeni. Doveli su (Markusa) Rašforda, koji ima 19 godina, nije imao šta da izgubi, i on se uopšte nije uplašio."

Za Hodžsonovog naslednika, Djuk je rekao: "Potreban je neko ko poznaje engleski fudbal. Teže je pitanje zašto bi neko to želeo?"

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи