Muslin: Pobedi se ne gleda u zube

Selektor Srbije Slavoljub Muslin rekao je, posle trijumfa nad Izraelom, da ne treba pobedi gledati u zube. Muslin je ocenio da je trijumf važan zbog samopouzdanja igrača.

"Počeli smo sa mnogo debitanata, sa igračima koji nisu igrali zajedno. To nije štimalo, ali pobedi ne treba gledati u zube. Važno je psihološki što smo pobedili, da igrači vrate samopouzdanje", rekao je Muslin posle utakmice u Novom Sadu.

Srbija je pobedila Izrael sa 3:1 u prijateljskoj utakmici i tako zabeležila drugi trijumf od kada je Muslin preuzeo mesto selektora reprezentacije.

"Možemo da budemo zadovoljni, posebno drugim poluvremenom. Treba biti realan, 3:1 je pobeda, ali nije sve u redu. Važno mi je kako su se igrači ponašali. S vremena na vreme, to je bilo odlično", objasnio je Muslin.

Selektor je posle novinarskog pitanja istakao da reprezentacija želi da igra "brže, atraktivnije, efikasnije".

"Težimo ka tome, ali nije lako to napraviti. Radimo. Ne ide nam u prilog to što menjamo mnogo igrača, ali hteo sam da vidim sve. Video sam mogućnosti mladih. Još su mladi, fali im iskustvo, koje je veoma važno. U drugom poluvremenu sam stavio igrače koji redovno igraju u dobrim ligama i sve je delovalo drugačije", rekao je Muslin.

Naredni protivnik Srbije biće Rusija, a utakmica će se igrati 5. juna u Monaku i to će biti poslednja utakmica "orlova" pred početak kvalifikacija za SP.

Srbija je utakmicu igrala u Novom Sadu pred oko 10.000 gledalaca.

"Hvala na podršci, bez navijača ne može da se igra fudbal. Svojim odnosom, rezultatom i disciplinom smo se odužili na neki način. Atmosfera je bila predivna. Nadam se da će tako biti i dalje i da će biti sve više navijača na stadionu kada igra reprezentacija", rekao je Muslin.

Kapiten Srbije Branislav Ivanović srećan je zbog pobede nad Izraelom.

"Pobedili smo i to raduje. Najvažnije je pobediti ekipe koje su kvaliteta sličnog tebi. Ove pripremne utakmice smo bazirani na radu na treninzima i onim što bi selektor hteo da vidi od nas. Naredna utakmica će pokazati koliko smo spremni za kvalifikacije", rekao je Ivanović.

On je ocenio da Srbiju očekuje ozbiljan meč sa Rusijom.

"Rusija je ozbiljna reprezentacija, ekipa koja ima kontinuitet, mnogo kvalitetnih igrača. To će im biti generalna proba za Evropsko prvenstvo, tako da nas očekuje jako teška utakmica, da vidimo gde smo u odnosu na jednu od najboljih ekipa u Evropi", ocenio je Ivanović.

Luka Milivojević je istakao da mu je drago zbog nove pobede.

"Na ovom nivou nema prijateljskih utakmica. Jednom smo se opekli, protiv Češke. Želim da zahvalim publici, koja nas je podržala u velikom broju", rekao je Milivojević.

Prema njegovim rečima, cilj mu je da se nametne selektoru i da da sve od sebe i da je na selektoru izbor ko će igrati u kvalifikacijama

Aleksandar Mitrović je rekao da je pobeda bitna zbog atmosfere u ekipi.

"Nova je taktika, mnogo novih igrača i bitno je zbog atmosfere u timu da smo dobili dve utakmice zaredom. Sada idemo na pobedu i protiv Rusije", kazao je Mitrović.

Napadač Njukasla je dobio posebne ovacije novosadske publike.

"Uvek je lepo kada te ljudi vole, kada ti skandiraju. Lepo je kada dođeš kući i kada igraš za svoju zemlju. Zaista je lep osećaj", rekao je Mitrović.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи