Šuker: Prvi cilj je proći grupu na EP

Predsednik Fudbalskog saveza Hrvatske (HNS) Davor Šuker rekao je da je cilj reprezentacije da na predstojećem Evopskom prvenstvu, za početak, prođe grupu.

Šuker je naveo da je atmosfera u reprezentaciji pozitivna, ali i dodao da Hravtska svoj kvalitet treba da pokaže na terenu.

"Na papiru je jedno, ali to treba pokazati na terenu. Nadam se pozitivnom rezultatu na otvaranju EP-a protiv Turske", rekao je Šuker, prenosi Hina.

Hrvatska će na Evropskom prvenstvu u Francuskoj igrati u Grupi D sa Španijom, Češkom i Turskom.

Šuker se osvrnuo i na nedavnu kaznu koju je HNS dobio zbog neprimerenog ponašanja dela navijača na prijateljskim utakmicama protiv Izraela i Mađarske u martu.

HNS je kažnjen sa 150.000 švajcarskih franaka, a reprezentacija će dve domaće utakmice u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, protiv Turske i Islanda, igrati bez publike.

"Kazna je drastična, a nakon što dobijemo izveštaj i vidimo zašto smo kažnjeni, žalićemo se", rekao je Šuker i naglasio da i Fifa i Uefa imaju nultu stopu tolerancije na sve oblike diskriminacije i netrpeljivosti.

Šuker je podsetio da obe organizacije imaju takozvani "1-2-3" sistem kažnjavanja.

"Prva kazna je 50.000 franaka i zatvaranje dela stadiona, druga kazna je 100.000 franaka i zatvaranje stadiona, a treća oduzimanje bodova i izbacivanje iz takmičenja", rekao je Šuker.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво