To je to, pobednik je poznat – najgori penal svih vremena!

Svi znamo priču (barem se nadamo da svi znamo priču). Finale EP na Marakani u Beogradu, 1976. godina, Nemačka-Čehoslovačka, jedanaesterci, odlučujući izvodi Antonjin Panenka koji "bocka" golmana, donosi zlato svom timu a sebe uvodi u legendu. Četiri decenije su prošle a "panenka" ostaje jedan od najaktraktivnijih načina izvođenja jedanaesterca (koji se u svojoj prvobitnoj verziji, na početku fudbalskog razvoja, nazivao "šut smrti"). Ali kada izvođač omane, promašaji su spektakularni. Verovatno nijedan više nego ovaj...

Tokom meča litvanskog Kupa i duela izmešu Šilute i Šilasa. Nakon 0:0 posle 90, a zatim i dodatnih 30 minuta, pristupilo se izvođenju jedanaesteraca, kako red i nalaže.

Jedan od fudbalera Šilasa pokušao je da izvede „panenku", ali je to izveo na uvredljivo loš način, zbog čega lopta nije prešla više od par metara. Osmeh svih prisutnih bio je jedina prirodna i jedina moguća reakcija.

Njegov nedostatni penal doprineo je i porazu svog tima.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво