Konte: Pirlo i Đovinko su platili cenu igranja u SAD

Selektor reprezentacije Italije Antonio Konte rekao je da u tim za Evropsko prvenstvo nije pozvao fudbalere Andreu Pirla i Sebastijana Đovinka, pošto oni igraju u američkoj MLS ligi.

Đovinko je u februaru prošle godine iz Juventusa prešao u Toronto, u prvoj sezoni postigao je 22 gola i imao je 16 asistencija, dok je ove sezone u 12 utakmica postigao osam golova uz pet asistencija.

Pirlo je prošlog jula prešao u Njujork siti i od septembra nije dobio poziv u reprezentaciju. On je od debija 2002. godine bio standardan u državnom timu, za koji je odigrao 116 utakmica, postigao 13 golova i osvojio Svetsko prvenstvo 2006. godine.

"Razgovarao sam sa Andreom. Poslao sam ljude na sedam dana u SAD da procene njega i Sebastijana. Jasno je da ako napraviš takav izbor u fudbalu, moraš da snosiš posledice. Imamo naše ljude u Evropi i inostranstvu kako bismo dobili jasnu sliku o igračima", rekao je Konte.

Konte će 31. maja objaviti konačan spisak igrača za Evropsko prvenstvo, koje će se od 10. juna do 10. jula igrati u Francuskoj.

"Imam malo nedoumica, u glavi već imam precizan plan. Na dva, najviše tri mesta u timu moram da izaberem, ali imam jasne ideje i miran sam", dodao je budući trener Čelsija.

Konte neće moći da računa na povređene Klaudija Markizija i Marka Veratija. U tim su pozvani Rikardo Montolivo i Tijago Mota, ali će posle lekarskih pregleda narednih dana biti poznato da li će biti u stanju da pomognu reprezentaciji.

"Pokušao sam da dovedem najbolje. Izabrao sam na osnovu ubeđenja i svega onoga što smo uradili prethodnih godina. Povrede Veratija i Markizija su promenile nekoliko stvari, a ove nedelje ćemo videti šta će biti sa Montolivom i Motom. Ali, imamo i druge igrače", rekao je Konte.

Italija će na Evropskom prvenstvu igrati u jednoj od najtežih grupa, sa Švedskom, Belgijom i Irskom. Reprezentativci Italije će do početka turnira igrati dve prijateljske utakmice, u nedelju sa Škotskom i 6. juna sa Finskom.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво