Читај ми!

Sevilja i Barselona u poteri za još jednim trofejem ove sezone

Fudbaleri Sevilje i Barselone sastaju se u finalu španskog Kupa kralja, sa željom da osvoje još jedan trofej, i pored toga što svoje nastupe ove sezone već smatraju uspešnim. Utakmica će se igrati od 21.30 na stadionu Visente Kalderon u Madridu.

Barselona će pokušati da odbrani trofej osvojen prošle sezone, pošto je trijumfom u Primeri prošle nedelje u poslednjem kolu već postala šampion Španije.

"To će biti poslednja utakmica u sezoni. Sve ima svoj početak i kraj, a mi smo veoma motivisani da osvojimo još jedan trofej", rekao je trener katalonskog kluba Luis Enrike španskim medijima.

Uprkos tome što će Barselona biti svežija, jer je imala četiri dana više odmora, fudbaleri tog kluba očekuju napornu utakmicu protiv motivisanog rivala.

Fudbaler Barselone Andres Inijesta rekao je da je Sevilja postala ozbiljniji protivnik nakon osvajanja Lige Evropa.

"To ih čini još opasnijim. Oni su osvojili trofej i osećaju se odlično. Uvek je bilo teško protiv njih, a sada će biti pogotovo. Sevilja ima odlične igrače i trenera koji ima pravi karakter", rekao je Inijesta.

Sevilja i Barselona su se tri puta sastali ove sezone.

Barselona je u Superkupu Evrope u avgustu pobedila posle produžetaka sa 5:4, Sevilja je u Primeri na svom stadionu pobedila sa 2:1, dok su Katalonci kod kuće dobili istim rezultatom.

Sevilja je u sredu treći put zaredom osvojila Ligu Evropa, pobedom u finalu u Bazelu nad Liverpulom sa 3:1.

Trener Sevilje Unaj Emeri rekao je da njegov klub ima veliku priliku.

"Suočićemo se sa rivalom koji je favorit i koji želi duplu krunu. Jednostavno, kredibilitet Barselone zavisi od osvajanja trofeja.", rekao je Emeri.

Prednost Barselone trebalo bi da bude jak napad, koji čine Lionel Mesi, Nejmar i Luis Suares.

Suares je do sada u sezoni postigao 59 golova, Mesi 41, a Nejmar 30.

Sevilja ima problema sa povredama, a najviše će se uzdati u Kevina Gameira i Vitola Maćina.

Luis Enrike je pohvalio Emerija kao stručnjaka za nokaut takmičenja.

"Emeri je jedan od najboljih trenera u evropskom fudbalu. On je specijalista za finala. Optimista sam, ali će se naš rival boriti do samog kraja", kazao je Luis Enrike.

Sevilja je pet puta trijumfovala u Kupu kralja, a poslednji 2010. godine.

Jedan od najboljih igrača tog kluba, Vitolo istakao je da klub nije očekivao da će se boriti za dva trofeja.

"Na početku sezone je bilo nezamislivo da ćemo igrati dva finala. Sada smo uzbuđeni što imamo priliku da osvojimo i drugi trofej", naveo je Vitolo.

Utakmica će se igrati od 21.30 na stadionu Visente Kalderon u Madridu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво