Читај ми!

Liverpul i Sevilja u finalu, većem od igre

Večerašnji finalni duel Liverpula i Sevilje neće odlučivati samo o tituli Evropa lige već i o čitavom nizu faktora koji će presudno uticati na rivalitet dva kluba. Finale Lige Evropa na stadionu Sent Jakob Park u Bazelu počinje u 20.45 i možete ga pratiti u direktnom prenosu na Prvom programu RTS-a.

Oba rivala imaju impresivnu istoriju i kolekciju trofeja, ali je Sevilja u blagoj prednosti.

Slavni klub sa Enfilda pokušaće da ostane neporažen u finalima Kupa UEFA i Lige Evrope i tako se izjednači sa rivalom Seviljom po broju osvojenih trofeja, ali i obezbedi učešće u Evropi naredne sezone.

Liverpul ima priliku i da prekine potpunu dominaciju španskih klubova u dva evropska takmičenja, jer se u finalu Lige šampiona sastaju Real Madrid i Atletiko Madrid.

Ali Sevilja je izuzetna u Evropa ligi i možda je čak favorit za trofej, međutim Liverpul, sa obzirom na istoriju, sigurno se neće pomiriti sa tim. I Liverpul i Sevilja su već osvajali ovo takmičenje, ali Sevilja ima znatno manje uspeha u borbi za titulu prvaka Evrope.

Španci su, ipak, jedini tim koji nikada nije izgubio ovo finale, a sada će ga igrati peti put, treći put uzastopno.

Utakmica za Engleze ima još veći ulog od trofeja, jer im je pobeda u evropskom takmičenju jedina ulaznica za Ligu šampiona naredne sezone i Evropu uopšte. Sevilja će u najgorem slučaju igrati plej-of rundu kvalifikacija za Ligu Evrope, kao sedmoplasirani tim Primere.

Kako će se rivali snaći na „vrućem" terenu stadiona Sent Jakob Park u Bazelu možete, od 20.45, pratiti u direktnom prenosu na Prvom programu RTS-a.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се