Vijeira i Božović najbolji, Ožegović postigao najlepši gol

Ugo Vijeira najbolji igrač Super lige Srbije, dok je Miodrag Božović proglašen za najboljeg trenera. Ognjen Ožegović strelac najlepšeg gola.

Fudbalski klub Crvena zvezda dominirao je na proglašenju najboljih ove sezone u Super ligi Srbije, po izboru igrača koji je organizovao sindikat Nezavisnost.

Za najboljeg igrača proglašen je napadač crveno-belih, najbolji strelac lige Ugo Vijeira, dok je Miodrag Božović trener godine.

U timu godine su iz Zvezde još golman Damir Kahriman, štoper Aleksandar Luković, levi bek Luis Ibanjes, vezni fudbaleri Mičel Donald, Marko Grujić i Aleksandar Katai.

Pored njih, u idealnom timu prvenstva su trojica igrača Čukaričkog - štoper Bojan Ostojić, desni bek Filip Stojković, i napadač Andrija Pavlović.

Najbolju postavu još čini krilni fudbaler Partizana Nemanja Mihajlović.

Plaketa za fer plej dobili su fudbalski klubovi Čukarički i Voždovac.

Za gol sezone proglašen je atraktivan pogodak bivšeg fudbalera Vojvodine Ognjena Ožegovića iz trećeg kola protiv Javora.

U izboru za najbolje glasalo je 338 fudbalera.

"Ne postoji veća čast je kada vam kolege igrači odaju priznanje. Svake godine na kraju sezone treba da zaboravimo na ružne stvari jer je ovo zaista lepa stvar", rekao je predsednik sindikata Nezavisnost Mirko Poledica.

Svečanosti u beogradskom hotelu Metropol prisustvovali su igrači, treneri, novi selektor reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin, a između ostalih i legende srpskog fudbala Dragan Džajić, Stanislav Karasi, Dušan Maravić i drugi.

Zvezda je ove sezone bila potpuno dominantna ekipa u Srbiji, s obzirom na to da je osvojila titulu šampiona, a imala je i niz od 24 pobede i imala najveću prednost u odnosu nad tada drugoplasiranog Čukaričkog.

Božović: Ponosan sam nasvoje igrače

Trener Crvene zvezde Miodrag Božović ističe da je ponosan na svoje fudbalere koji su izabrani u najbolji tim Super lige i dodao da oni koji u tome nisu uspeli imaju narednu sezonu da se dokažu.

"Ponosan sam na svoje igrače koji su izabrani u najbolji tim. Ponosan sam jer su ih izabrale njihove kolege iz Super ligi. Oni su najmerodavniji da odrede ko je najbolji... Drago mi je što sam i ja izabran", rekao je Božović novinarima u hotelu Metropol.

Na pitanje kako utešiti one igrače Zvezde koju nisu u najboljem timu, Božović je uz osmeh rekao "Imaju sledeću sezonu da se dokažu i da uđu u najbolji izbor".

On je izrazio nadu da će Zvezda naredne sezone napraviti iznenađenje u Evropi.

"Moramo što bolje da se spremimo za Evropu, da se još više uigramo, što naravno zavisi i od pojačanja, ali i od vere da možemo napraviti nešto, jer onaj ko veruje može nešto i da napravi. Svedoci smo da su u sportu moguđa velika iznenađenja, tako da se nadam da ćemo mi napraviti iznenađenje naredne sezone", kazao je Božović.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи