Читај ми!

Marjanović za trijumf Radničkog nad Partizanom

Fudbaleri Radničkog pobedili su u Nišu Partizan sa 1:0 (1:0) u poslednjem meču 6. kola plej-ofa Superlige Srbije.

 

Jedini gol na utakmici postigao je Saša Marjanović u 40. minutu. Sa ova tri boda Radnički je, kolo pre kraja, stigao na samo bod zaostatka u odnosu na Vojvodinu i Čukarički.

Te dve ekipe imaju po 26 bodova i nalaze se na trećem, odnosno četvrtom mestu, mestima koja vode u kvalifikacije za Ligu Evropa. Radnički ima 35 bodova na petom mestu i u poslednjem kolu, protiv Crvene zvezde, pokušaće da se domogne Evrope.

Vojvodina u poslednjem kolu igra protiv Partizana, a Čukarički protiv Radnika.

S druge strane, za Partizan ova utakmica nije imala rezultatski značaj, pošto su crno-beli osvajanjem Kupa Srbije izborili mesto u kvalifikacijama za Ligu Evropa.

Partizan je u prvom poluvremenu loptu imao više u svom posedu, ali ne i ideju u napadu.
Radnički je do prednosti stigao u 40. minutu kada je Marjanović sve sam uradio, pobegao je Bogosavcu, lepom se namestio, "uhvatio" volej i savladao Marka Jovičića.

Ni u nastavku utakmice kombinovan tim Partizana nikako nije uspevao da ugrozi Radnički. Najbolju priliku imao je Alen Stevanović u 87. minutu, ali je šutirao pored stative, pa su pa su se Nišlije na kraju radovale.

Tomić: Loši uslovi za igru nisu opravdanje

Trener fudbalera Partizana Ivan Tomić rekao je danas da su uslovi za igru u Nišu bili teški, ali da to nije opravdanje za poraz njegove ekipe od Radničkog.

"Zaslužena pobeda Radničkog. Uslovi za igru su bili teški, ali to nije opravdanje. Posebno zato što u prvom poluvremenu nismo iskoristili to što smo igrali niz vetar. U drugom poluvremenu bilo je jako teško i izaći na njihovu polovinu terena, izbiti loptu", rekao je Tomić posle utakmice.

"Petorici igrača smo dali odmor zbog sledeće sezone. Posle ove utakmice još nekoliko igrača ćemo poslati na pauzu. Moramo da razmišljamo i o onome što nas očekuju u Evropi. Ovi mladi momci su dali koliko su mogli", kazao je Tomić.

Radnički je današnjom pobedom stigao do prvog trijumfa protiv Partizana na Čairu posle 22 godine.

"Ne bavim se time... Važno je da mi pokazujemo fudbalski kvalitet i da nam on donosi rezultat. Ova utakmica nije bila lepa, ali je za nas bila izuzetno značajna. I dalje imamo takmičarsku tenziju, i dalje se borimo za Evropu i to je najveća satisfakcija za nas", rekao je trener Radničkog Milan Rastavac. 

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво