Partizan osvojio Kup Srbije

Partizan - Javor 2:0. Posle pet godina, Partizan je osvojio Kup Srbije, što je 13. trijumf crno-belih u ovom takmičenju. Javor je ozbiljno parirao, pružio žestok otpor, ali se Partizan, boljom igrom i uz glasnu podršku u Gornjem Milanovcu, domogao pehara.

Posle iscrpljujuće borbe na tri fronta, fudbaleri Partizana na kraju sezone ipak mogu da budu zadovoljni, pošto su osvojili jedan trofej. Pehar koji se u Humskoj čeka pet godina - trofej Kupa Srbije.

U Gornjem Milanovcu, pred krcatim stadionom, Partizan je u finalu Kupa Srbije savladao Javor sa 2:0.

Vođstvo Partizanu doneo je Marko Jovanović, posle kornera u 35. minutu. Štoper Partizana je nadvisio čuvara i savladao Đogatovića.

Tačku na utakmicu je stavio mladi Dušan Vlahović, koji je u poslednjim minutima meča, posle centaršuta Alena Stevanovića, glavom smestio loptu u mrežu.

Crno-belima je ovo 13. trofej u nacionalnom kupu, dok je Javor propustio priliku da osvoji prvi trofej u 104 godine dugoj istoriji kluba.

Utakmica u Gornjem Milanovcu odigrana je pred oko 4.000 navijača po teškom terenu i jakoj kiši.

Fudbaleri Javora su ofanzivno ušli u meč i u prvih nekoliko minuta su više imali loptu u svom posedu, ali to je bilo praktično sve što je ekipa iz Ivanjice uradila u prvih 45 minuta.

Posle toga crno-beli su preuzeli kontrolu i do kraja prvog dela utakmice uglavnom je lopta bila u njihovom posedu.

Nemanja Mihajlović je dva puta pokušavao da savlada Vladana Đogatovića, šutirao je i Sedrik Gogua sa distance, ali su mreže mirovale sve do 35. minuta.

U tom, 35. minutu, Mihajlović je izveo korner s leve strane, a Jovanović je bio najviši u skoku i sa oko sedam metara je glavom postigao gol.

Do kraja prvog dela nije bilo velikih uzbuđenja, a već u 47. minutu Javor je mogao do izjednačenja.

Fudbaleri Javora izveli su brzu akciju, te dubinskom loptom uposlili Ivana Josovića, koji je izašao sam ispred istrčalog Bojana Šaranova, ali je njegov pokušaj loba završio na stativi.

Nekoliko minuta kasnije usledila je velika bakljada navijača Partizana, a tvrdim predmetom pogođen je linijski sudija Dalibor Đurđević u glavu, nakon čega je glavni arbitar Milorad Mažić sklonio igrače oba tima s terena.

Posle petominutne pauze, utakmica je nastavljena, a Partizan je u nastavku susreta imao inicijativu.

U 75. minutu posle prekida koji je izveo Mihajlovića, Vlahović je jako dobro odložio na stranu loptu do Brašanca, ali je njegov udarac glavom sa male udaljenosti pogodio spoljni deo stative.

Imao je i Javor preko Josovića dobru priliku u 80. minutu da stigne do izjednačenja, ali je napadač ivanjičke ekipe loptu posle kornera s desne strane loše odreagovao, pa je lopta otišla pored gola.

U sedmom minutu sudijske nadoknade vremena Partizan je udvostručio prednost i otklonio sve nedoumice oko pobednika Kupa Srbije. Alen Stevanović probio je po desnoj strani, a Vlahović je ostao sam na drugoj stativi i loptu glavom spustio u gol Javora.

Partizan je impresivno stigao do trofeja, pošto u Kupu nije primio niti jedan gol.

Ovako je proteklofinale:

20.52 - GOOOL! Dušan Vlahović stavlja tačku na ovaj meč, posle centaršuta Alena Stevanovića, mladi napadač glavom spušta loptu u gol.

20.45 - Istekao je 90. minut igre, ali će se igrati još devet, koliko je pokazao Milorad Mažić.

20.35 - Posle kornera, Josović je pripretio glavom, ali nije bilo posla za Šaranova.

20.30 - Neverovatna šansa za Partizan, posle prekida koji je izveo Mihajlović. Posle gužve pred golom Javora, Brašanac je natrčao na loptu, šutirao glavom ali je lopta okrznula stativu i završila van terena.

20.20 - Prva izmena u Javoru, Ađuru je izašao iz igre, na terenu je Eliomar.

20.16 - Nastavljen je meč u Gornjem Milanovcu.

20.12 - Prekid je potrajao, te Mažić odvodi igrače u svlačionicu.

20.07 - Utakmica je prekinuta na trenutak, zbog pirotehnike navijača Partizana.

20.05 - Savršena šansa za Javor, Josović je lobovao Šaranova, i pogodio stativu!

20.05 - Počeo je drugi deo igre.

19.48 - Poluvreme.

19.35 - GOOOL! Partizan je poveo golom Jovanovića. Posle kornera, štoper Partizana je nadvisio čuvara i zatresao mrežu.

19.28 - Odličan udarac Nemanje Mihajlovića je odbranio Đogatović.

19.10 - Posle uvodnih nekoliko minuta, Partizan je preuzeo inicijativu, udarac je oprobao Gogua sa distance, ali je bio neprecizan. U narednom napadu, Mihajlović je pokušao glavom, ali je šutirao preko gola.

19.00 - Počeo je meč u Gornjem Milanovcu, sa centra su krenuli fudbaleri Javora.

18.45 - Poznati su sastavi timova.

Partizan: Šaranov, Vulićević, Jovanović, Gogua, Bogosavac, Everton, Brašanac, Golubović, Ilić, Mihajlović, Božinov.

Javor: Đogatović, Gajić, Milović, Crnomarković, Miletić, Ađuru, Docić, Đokić, Stojaković, Josović, Dražić.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво