Tomić: Favoriti smo; Dodić: Istorijska šansa

Finale Kupa Srbije na programu je u sredu od 19.00 časova u Gornjem Milanovcu, sastaju se Partizan i Javor. Trener crno-belih Ivan Tomić svestan je činjenice da je njegova ekipa favorit, ali ne prepotentna i arogantna. S druge strane Mladen Dodić je istakao da je ovo istorijska šansa za klub i da će uraditi sve da je iskoriste.

"Prihvatamo ulogu favorita, ali apsolutno ne želimo da budemo prepotentni i arogantni. Nadamo se da ćemo na najbolji način prići utakmici, igrati u kontinuitetu svih 90 minuta i osvojiti trofej", rekao je Tomić na konferenciji za novinare u Staroj Pazovi.

Prema Tomićevim rečima, finale Kupa će za njegov tim biti najvažnija utakmica u prolećnom delu sezone.

"Očekuje nas najvažnija utakmica prolećnog dela sezone, u takmičenju koje je u januaru postavljeno kao prioritet. Dolazimo u situaciju da ostvarimo taj cilj", kazao je Tomić. On je istakao da poštuje Javor i da će iskustvo trenera ivanjičkog kluba Mladena Dodića mnogo značiti toj ekipi u finalu.

Kako je rekao, njegovi fudbaleri će učiniti sve da ne dođe do izvođenja penala, već će pokušati da utakmicu reše u regularnom delu.

Upitan da li će eventualnim osvajanjem trofeja sezona biti "spasena", Tomić je odgovorio da je Partizan beležio dobre rezultate u Evropi, ali ne i u srpskom prvenstvu.

"Kada sam dolazio u januaru bila je mogućnost da se osvoji Kup. Bilo je matematičkih šansi za ligu, ali je bodovna prednost Zvezde praktično bila nedostižna. Partizan uvek želi oba trofeja i da bude konkurentan. Prosto, ovu sezonu možemo da podelimo na tri dela, prvenstvo, Kup i Evropu. Partizan je u dva od tri dela bio uspešan", naveo je Tomić.

Fudbaler crno-belih Darko Brašanac rekao je da očekuje pobedu i trofej.
"Srećan sam i ponosan što ću biti učesnik još jednog finala. Takve utakmice su izuzetno važne. Pored 'večitog' derbija, finale Kupa je najveća naša utakmica i bićemo maksimalno motivisani i spremni da turbolentnu sezonu završimo na pravi način", rekao je Brašanac.

Dodić: Istorijska šansa za Javor

Trener fudbalera ivanjičkog Javora Mladen Dodić rekao je da će njegov klub u sredu imati istorijsku šansu da u Kupu protiv Partizana osvoji svoj prvi trofej i da će sve učiniti da se to desi.

"Finale Kupa je uz 'večiti' derbi najveća utakmica u srpskom fudbalu. Imao sam čast da učestvujem pre dve godine, a ove s još većom ambicijom jer Javor u 104 godina dugoj istoriji nije imao priliku da se bori za trofej. Za nas je ovo utakmica istorije", rekao je Dodić na konferenciji za novinare u Staroj Pazovi.

Dodić je istakao da je Partizan svakako favorit, ali da se njegov tim neće predati.

"Partizan je favorit. Ima odličnu ekipu, miks iskustva i mladosti. Stručni štab je uspeo da turbolentnu sezonu dovede u mirnu luku i prilikom da je u finalu možda i kruniše. Ne predajemo se. Pružali smo dobre partije u Kupu i ekipe koje smo izbacivali su bile favoriti protiv nas. U finalu moramo da pružimo najbolju partiju kako bismo savladali respektabilnog protivnika. Da nismo verovali, ne bismo bili u finalu", kazao je Dodić.

On je dodao da je cilj da Javor u finalu odigra svoju najbolju utakmicu u sezoni i donese radost svojim navijačima. Takođe je istakao da mu je drago što će se utakmica igrati u Gornjem Milanovcu, koji je "negde na pola puta" i pozvao navijače da podrže ekipu, jer "ko zna kada će se Javor opet boriti za trofej".

Kapiten Javora Milovan Milović rekao je da je presrećan zbog toga što će sa svojom ekipom igrati finale Kupa.

"Izuzetno sam srećan što igramo finale. Ponosan sam na rezultat ostvaren u ovom takmičenju. Potpuno smo zasluženo u finalu, ostaje nam još jedan korak i želimo pobedu. Daleko od toga da pretimo Partizanu jer nemamo pravo na to. 104 godine duga tradicija, prva šansa za trofej i učinićemo sve da do toga dođemo", rekao je Milović.

Utakmica će se igrati u sredu od 19.00 u Gornjem Milanovcu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво