Lesterovo slavlje: Bočeli, pivo i pica

Poslednja utakmica Lestera kod kuće u sezoni, sutra protiv Evertona, biće kao nijedna do sada u istoriji: navijači će dobiti besplatno pivo i picu, na poluvremenu će pevati Andrea Bočeli, a igrači će na poluvremenu obeležiti najveći uspeh u istoriji ovog engleskog fudbalskog kluba.

Prema programu koji je objavljen, kapije za utakmicu biće otvorene tri i po sata pre početka meča, da bi navijači mogli da uživaju u atmosferi i kupe dresove za sledeću sezonu.

Novi dres je predstavljen u četvrtak, a klub je počeo da dobija zahteve od devet ujutru, da bi u 13 prestao da ih prima jer je morao da obradi podnete zahteve. "Lisice" će sutra igrati u novoj opremi.

Navijači će dva i po sata pre početka utakmice moći da uzmu svoje besplatno pivo oko stadiona.

Vlasnici Lestera organizovali su isti događaj i kada je klub izborio promociju, kao i kada je opstao u ligi prošle sezone.

Svaki vlasnik ulaznice dobiće vaučer "Pica hata" , sa kojim će dobiti besplatnu picu u bilo kom restoranu tog lanca u gradu.

Tačno 90 minuta pre početka utakmice, legenda kluba i ambasador Lestera Alan Berčenal počeće svoju dobrotvornu trku oko terena, koja je sada preimenovana u "geganje", zbog veštačkog kuka koji je ugrađen ovom nekadašnjem fudbaleru.

Berčenal već 35 godina trči oko terena 90 minuta pre početka poslednje domaće utakmice u sezoni i tako sakuplja novac u dobrotvorne svrhe. Obično mu se u tom poduhvatu priključuju lokalne slavne ličnosti i bivši igrači Lestera.

Bočeli će 15 minuta pre početka otpevati dve numere: svoj najveći hit "Time to say goodbye", ali sa rečima koje su prerađene u "Vreme je da se ponovo pobeđuje" (Time to win again). Prema navodima Dejli mejla, pregovori kluba i pevača bili su tajni i trajali su oko šest nedelja.

Na poluvremenu meča na teren će izaći bar šestorica pripadnika legendarnog tima nazvanog "Kraljevi leda" - Gordon Benks, Frank Meklintok, Dejvi Gibson, Majk Stringfelou, Riči Norman i Hauard Rajli.

"Kraljevi leda" su u sezoni 1962/63. bili na vrhu tabele posle najhladnije zime u prethodnih 200 godina u Engleskoj. Utakmice su tada bile često otkazivane zbog snega i leda, a toj generaciji je titula izmakla u završnici prvenstva, kada je pretrpela četiri uzastopna poraza. Taj tim je poražen i u finalu FA Kupa.

Posle utakmice kapitenu Lestera Vesu Morganu biće uručen trofej pobednika Premijer lige, a pehar će mu uručiti navijač Stiv Vorti, koga su izabrali sponzori lige.

Vorti će pehar uručiti u ime svoje 97-godišnje bake, koja je bila najstariji vlasnik sezonske propusnice, ali koja je prošle godine morala da prestane da dolazi zbog lošeg zdravlja.

Lester je zakazao pobedničku paradu za 16. maj, kada će gradom proći otvoreni autobus sa igračima i peharom.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво