Slavoljub Muslin je selektor Srbije!

Slavoljub Muslin zvanično je imenovan na poziciju selektora Srbije, potvrdio je fudbalski savez naše zemlje.

Ovaj potez Odbora za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije nije iznenađenje, s obzirom da se o Muslinu kao nasledniku Radovana Ćurčića govorilo već poduže, praktično i pre nego što je naslednik bio neophodan, odnosno dok je Ćurčić još uvek bio selektor.

Muslin je jesenas otpušten iz Standarda iz Liježa, koji je nedavno osvojio Kup Belgije, ali koji nije igrao previše impozantno dok je srpski stručnjak sedeo na klupi.

Deveti selektor u poslednjoj dekadi će debitovati na klupi „orlova" 25. maja u Užicu, u prijateljskom meču sa Kiprom.

Osim pomenutog Standarda, Muslin je radio u Francuskoj (Le Man, Bordo, Lans...), u marokanskom velikanu Vidadu, a vodio je i Levski, ukrajinski Metalurg, Amkar, Krasnodar, Anortozis sa Kipra...

Tri puta je bio šampion sa Crvenom zvezdom, a osvojio je i dva Kupa Srbije.

Prvi zvanični meč Srbija igra početkom septembra, kada će u Beogradu gostovati Irska u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

„Članovi Odbora za hitna pitanja jednoglasno su izabrali Slavoljuba Muslina, nekadašnjeg uspešnog fudbalera i dugogodišnjeg trofejnog trenera, za novog selektora 'A' reprezentacije naše zemlje. Sa Muslinom će biti potpisan ugovor do kraja predstojećeg kvalifikacionog ciklusa za Svetsko prvenstvo koje će 2018. godine biti održano u Rusiji, uz automatsku opciju produžetka do eventualnog plasmana u baraž kao i na sam završni deo Mundijala u slučaju učešća našeg najboljeg nacionalnog tima na svetskoj smotri", stoji u saopštenju Fudbalskog saveza Srbije.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво