Savićević: Poštujemo Statut Uefe

Predsednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević rekao je da je na kongresu Evropske fudbalske unije bio za to da se poštuje statut te organizacije prilikom odluke da se Kosovo primi za člana, a to je naglasio i prvi čovek srpskog saveza Tomislav Karadžić.

Kosovo je danas primljeno u Uefu sa 28 glasova za i 24 glasa protiv u tajnom glasanju, uprkos statutu tog tela prema kome Kosovo nije moglo da postane član. Mediji u regionu preneli su da je Savićević glasao "za".

"Stav FSCG po ovom pitanju bio je principijelan, da se mora poštovati Statut Uefe, što se nije desilo u ovom slučaju. U pravcu poštovanja odredbi Statuta išla je i moja diskusija na Kongresu. Razne dezinformacije koje su se pojavile u pojednim medijima... koje se odnose na stav FSCG po pitanju prijema FS Kosovo u članstvo UEFA, izmišljene su i proizvod su senzacionalističkog nagađanja tih medija", rekao je Savićević za sajt FSCG.

Tomislav Karadžić je u izjavi dostavljenoj Beti naveo da "oseća obavezu" da naglasi da je Savićević bio za poštovanje statuta.

"Posle burnih dešavanja na kongresu i nekih dezinformacija koje su kasnije preplavile medije, osećam obavezu da istaknem sledeće: Dejan Savićević, predsednik FS Crne Gore i jedna od najvećih legendi srpsko-crnogorskog fudbala, bio je jedini, uz predstavnika švajcarskog saveza, koji je diskutovao i stavio pod veliki znak pitanja predlog Uefe da se promeni statut", rekao je Karadžić.

"Dejan Savićević se principijelno zalagao za poštovanje odredbi statuta, koje su kasnije grubo prekršene. Uostalom, citiram njegove reči izgovorene sa kongresne govornice: 'Šta će nam onda Statut ako ne poštujemo?'", naveo je predsednik FSS.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи