Ćurković: Dugo smo se borili, protiv politike nismo mogli

Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije Ivan Ćurković rekao je da se Savez dugo godina uspešno borio protiv prijema Kosova u UEFA, ali da sada nije mogao protiv političke odluke.

"Očigledno da je donesena politička, pre svega, ali i sportska odluka. UEFA je naša krovna organizacija kojoj pripadamo i moramo da se pomirimo sa tim. FSS i predsednik Karadžić dugo godina su se borili sa uspehom, ali više se nije moglo. Dokaz je i stav FIFA koja je bila pod još većim pritiskom", rekao je Ćurković agenciji Tanjug.

Prema njegovim rečima, nametnutoj političkoj volji niko ne može da se suprostavi, pa ni ljudi iz FSS.

"Očigledno da je politika imala svoj uticaj u Evropskoj uniji, ali i kod nas u Srbiji. Svi mi imamo takva iskustva i videćemo šta će doneti budućnost. Uostalom, FSS nije prvi koji se suočava sa ovim slučajem jer su Kosovo priznale brojne međunarodne organizacije, čak i Međunarodni olimpijski komitet", poručio je Ćurković.

Na pitanje kako komentariše to što je kosovski savez postao član UEFA, iako nije promenjen Statut koji garantuje da u tu organizaciju može da uđe samo zemlja priznata od Ujedinjenih nacija, čelnik FSS je odgovorio:

"Neću da ulazim u to jer nisam čovek koji zna odgovor na to pitanje. Ne možete da se borite protiv jačih", zaključio je Ćurković.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво