Pronaći će Elvisa živog, Obama će zaigrati kriket, Lester će biti šampion...

Počelo je na Tajlandu, seks skandalom i odlaskom trenera koji je novinara nazvao nojem (!). Završilo se titulom u Premijer ligi, ne najboljoj na svetu, ali svakako najkompetitivnijoj i najnapornijoj. Šta je tajna Lester Sitija, ekipe sastavljene od drugopozivaca, odbačenih fudbalera i nikada ostvarenih talenata, i njihovog trenera Klaudija Ranijerija, Gospodina Normalnog kako ga sada zovu u Engleskoj, koji nikada do sada nije osvojio nijedan trofej? Ima li tu nečega paranormalnog?

Veliki broj ljudi misli da ima... Budistički hram u Bangkoku preko noći je postao mesto okupljanja navijača fudbalskog kluba Lester, barem onih sa Tajlanda.

Glavni monah tog hrama je pre nekoliko meseci prognozirao da će Lester, tim koji bi po svim parametrima morao da se bori za goli život u Premijer ligi, osvojiti šampionsku titulu u Engleskoj. Njegove prognoze su se obistinile, a od jutros navijači posećuju hram Zlatnog Bude i nadaju se da će moći da dodirnu i kupe zastave fudbalskog kluba Lester koje je blagoslovio monah Pra Promangkalačan.

Vlasnici Lestera su njegovi veliki poštovaoci, a u više navrata tokom godine vodili su ga u Englesku da osvešta stadion i da održi molitve sa igračima. Hram je okićen pravougaonim zastavama Lestera napravljenim od žute svile sa amblemom kluba - lisicom, okruženom budističkim verskim simbolima.

Asistent glavnog sveštenika Korpsin Ujasa-ard rekao je posetiocima da nijedna zastava nije na prodaju.

"Da sam na početku godine naterao nekoga da uzme zastavu Lestera, niko ne bi prihvatio. Ko bi rekao da će ovo da se dogodi", rekao je Korpsin, koji je nosio tamno plavi dres Lestera.

Monah Pra Promangkalačan će izabrati kome će pokloniti osveštane zastave Lestera.

"Nikada nisam verovao u blagoslove, sve do sada. Ovaj monah je neverovatan. Lester nikada nije osvojio titulu, a ovo je čudo", rekao je 51-godišnji Ling Pakorpvon, koji je došao iz provincije Čonburi da kupi zastavu Lestera.

Songvit Suvanaram rekao je da je monah Pra Promangkalačan svetac.

"Šanse da Lester osvoji titulu bile su prilično male. Pratim ga već deset godina, mislim da je monah magičan, on je svetac. Žarko želim zastavu Lestera pošto se ovo sve obistinilo", rekao je on.

Utakmice Premijer lige su gledane na Tajlandu, kao uostalom svuda u Aziji, ali uglavnom zbog Mančester Junajteda i Čelsija, ali posle velikog uspeha Lester je naravno izbio u prvi plan.

A da bi tamo ostao, pomenuti vlasnici će morati da pokušaju da koliko-toliko učine uspeh održivim.

Ajavat Šrivadhanaprabha, sin vlasnika kluba Vičaja Šrivadhanaprabhe, gledao je utakmicu na Stamford Bridžu (između Čelsija i Totenhema), a posle tog meča rekao je da će uprava pokušati da zadrži ekipu na okupu.

"Nikoga nećemo prodati. Mi nismo klub koji proizvodi igrače, koje će razvijati drugi. Svi igrači žele da ostanu da se zajedno borimo i videćemo dokle ćemo dogurati. Prodavanje igrača nije u našim planovima", rekao je on.

To su želje. Realnost je malo drugačije, naravno... Očekuje se da će tokom letnjeg prelaznog roka bogatiji klubovi poslati ponude Lesteru za Rijada Mareza i Ngoloa Kantea, napadača Džejmija Vardija i golmana Kaspera Šmajhela. Klub sa King Pauer stadiona neće moći da odbije baš svaku od njih.

"Moj otac je ponosan što je vlasnik engleskog premijerligaškog kluba. A sada je vlasnik šampionskog tima Premijer lige i ne može biti ponosniji. On srcem vodi klub", rekao je Ajavat. On je dodao da će šampionski pehar biti ukrašen plavim i žutim trakama. Plava je boja Lestera, a žuta je boja tajlandske kraljevske porodice.

Pehar novim šampionima, čije su šanse od strane kladionica uoči sezone bile označene 5.000 – 1, što je ravno tome da će Elvis Presli biti pronađen živ ili da će Barak Obama zaigrati kriket za Englesku, biće uručen u subotu, kada će Lester na svom terenu igrati protiv Evertona.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи