Čukaričkom pobeda i drugo mesto na tabeli

Partizan – Čukarički 1:2 (kraj). Čukarički na stadionu Partizana zabeležio pobedu i učvrstio se na drugom mestu na tabeli Super lige. Radnički u Nišu bolji od Voždovca, Radnik savladao Vojvodinu. Meč između Borca i Crvene zvezde odložen zbog smrti gostujućeg navijača.

Fudbaleri Čukaričkog pobedili su u gostima Partizan sa 2:1 u utakmici 32. kola, pa je tako ekipa s Banovog brda uvećala bodovnu prednost na tabeli Super lige Srbije u odnosu na rivala.

Čukarički je poveo golom Branislava Jankovića u 11. minutu, dok je izjendačenje Partizanu doneo Valeri Božinov pogotkom u 20. minutu. Gosti su do pobede došli u 90. minutu, a strelac je bio Andrija Pavlović.

Čukarički sada na drugom mestu Super lige ima 33 boda, pet više od trećeplasiranog Partizana.

Čukarički je bolje počeo utakmicu i poveo iz prve prave prilike na utakmici u 11. minutu. Saša Jovanović izveo je prekid s levog boka, te je na drugoj stativi pronašao Đorđa Đurića, a ovaj je glavom loptu na peterac spustio do Jankovića koji je posle prijem šutirao pod prečku i doveo svoj tim do prednosti.

Mogao je Čukarički da uveća prednost u 16. minutu, ali je Šaranov u situaciji "jedan na jedan" zaustavio udarac Jankovića.

Posle 20 minuta igre crno-beli su se oslobodili pritiska rivala, a nakon kombinacije Ivana Bandalovskog i Valerija Božinova na desnom boku, bugarski napadač je izašao sam ispred golmana Nemanje Stevanovića i laganim udarcem ga savladao za 1:1.

Partizan je u nastavku prvog dela igre kontrolisao ritam meča, ali nije uspevao ozbiljnije da ugrozi gol Stevanovića, a pored dva gola, viđena su i dva crvena kartona, po jedan na obe strane.

Prvo je u 30. minutu Nikola Milenković oštro startovao na sredini terena nad Petrom Bojićem, pa mu je sudija Nenad Đokić pokazao crveni karton, a samo osam minuta kasnije gotovo na isti način i na istom mestu je Nikola Janković startovao nad Luisom Evertonom, pa je usledilo još jedno isključenje.

U drugom poluvremenu Partizan je imao inicijativu, ali osim udaraca Miroslava Bogosavca i Nemanje Mihajlovića sa ivice kaznenog crno-beli nisu ozbiljnije ugrozili gol Nemanje Stevanovića.

Čukarički se uglavnom oslanjao na kontranapade u drugom delu, a upravo su posle jednog koji je povukao Filip Knežević u 90. minutu stigli do trijumfa. On je s desnog boka odlično proigrao Pavlovića u šesnaestercu, kom nije bilo teško da savlada Šaranova.

To je sedmi gol Pavlovića u poslednje četiri utakmice.

Partizan u narednom kolu dočekuje Borac, dok Čukarički gostuje prvoplasiranoj Crvenoj zvezdi.

U preostala dva meča večerašnjeg programa Radnik je u Surdulici savladao Vojvodinu 1:0, dok je Radnički iz Niša bio bolji od Voždovca 2:0. 

Rad pobegao iz opasne zone

Fudbaleri Rada, subotičkog Spartaka i Novog Pazara ostvarili su važne pobede u borbi za opstanak u utakmicama 2. kola plej-auta Superlige Srbije.

Rad je minimalnim rezultatom savladao Javor na Banjici golom defanzivca Nikole Maraša već u 2. minutu.

Sada su u najtežoj situaciji Jagodina i OFK Beograd, koji je poražen na Karaburmi od Novog Pazara 2:1.

Pazarci su slavili pogocima iskusnog Voje Ubiparipa i preuzeli čelnu poziciji u delu lige koja se bori za ostanak. Počasan gol na domaći sastav postigao je Vladimir Jovović iz penala u finišu meča.

Najubedljiviji je bio Spartak jer je u Subotici bio bolji od Metalca sa 5:1.

Trostruki strelac bio je zlatni orlić sa Novog Zelanda Stefan Ilić, za Spartak su još pogodili Vladimir Torbića i Đorđe Ivanović, nakon što je Valberto Kaisedo doveo Metalac u vođstvo. 

Rezultati 32. kola:

Plej-of: Borac - Crvena zvezda (odloženo), Partizan - Čukarički 1:2, Radnički Niš - Voždovac 2:0, Radnik - Vojvodina 1:0.

Tabela: Crvena zvezda 42 boda, Čukarički 33, Partizan 28, Vojvodina 26, Radnički Niš 26, Radnik 25, Borac 23, Voždovac 20.

Plej-aut: Jagodina - Mladost Lučani 1:0, OFK Beograd - Novi Pazar 1:2, Spartak - Metalac 5:1, Rad - Javor 1:0.

Tabela: Novi Pazar 22, Mladost 20, Metalac 19 bodova, Spartak 19, Rad 19, Javor 18, OFK Beograd 15, Jagodina 13.

Ovako je protekla superligaška subota:

20.55 - Kraj i u Beogradu, Čukarički sa stadiona Partizana nosi sva tri boda.

20.53 - Radnički je u Nišu savladao ekipu Voždovca sa 2:0, dok je Radnik u Surdulici savladao Vojvodinu sa 1:0.

20.51 - GOL! Čukarički vodi sa 2:1, golom Andrije Pavlovića u 90. minutu utakmice.

20.06 - Nastavljen susret u Beogradu, kao i u Nišu i Surdulici.

19.49 - Poluvreme u Beogradu, Partizan - Čukarički 1:1.

19.47 - Poluvreme u Nišu, Radnički vodi protiv Voždovca sa 1:0, dok u Surdulici posle 45 minuta nema golova.

19.38 - Nerešeno je u golovima, izjednačene su ekipe i brojčano na terenu - crveni karton u ekipi Čukaričkog dobio je Nikola Janković.

19.31 - Partizan u 30. minutu ostaje sa igračem manje na terenu, direktan crveni karton dobio je mladi štoper crno-belih Milenković.

19.21 - GOL! Partizan u 20. minutu stiže do izjednačenja, strelac je Valeri Božinov.

19.12 - GOL! Čukarički vodi protiv Partizana golom Jankovića u 11. minutu meča.

19.01 - Počeo meč između Partizana i Čukaričkog, kao i dueli u Nišu i Surdulici.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво