Читај ми!

Liverpul posle spektakularnog preokreta u polufinalu

Liverpul – Borusija Dortmund 4:3 (0:2). „Crveni“ su uspeli da sustignu dva gola prednosti „milionera“, a u finišu susreta i da ih prestignu. Pobeda koja je tim sa Enfilda odvela u polufinale Lige Evrope. Dalji plasman izborili su Šahtjor i Viljareal. Sevilja boljim izvođenjem penala eliminisala Atletik Bilbao. Žreb za polufinale je u petak u Nionu.

Još jednu fantastičnu fudbalsku predstavu priredili su Liverpul i Borusija Dortmund. Prava goleada viđena je na Enfildu, čak sedam golova. Domaćin je na kraju izašao kao pobednik, ali i da je bilo drugačije ne bi bilo nezasluženo. „Crveni" su uspeli da se oporave od šokantnog vođstva „milionera", i stignu do totalnog preokreta.

Od prvog zvižduka sudije obe ekipe su krenule žestooko. Borusija je bila silovitija iskoristila je svoje prve dve šanse i preko Mkitarijana u šestom i Obamejanga u devetom minutu poveli su sa velikih 2:0.

Liverpul je preuzeo inicijativu i sve karte bacio u napad. Gosti su vrebali svoje. Origi je u više navrata propustio svoje šanse pred golom Vajdenfelera. S druge stane Borusija je imla bar dve stopostotne šanse da matira protivnika, ali Obamejans i Kavagi nisu iskoristili svoje šanse, pa se na odmor otišlo pri rezultatu 2:0 za goste.

Liverpul je krenuo na sve ili ništa u drugom poluvremenu. Posle samo tri minuta igre Origi je uspeo da savlada Vajdenfelera i smanji prednost Borusije. Posle pogotka „crveni" su krenuli još silovitije, ali usledio je novi hladan tuš za domaće navijače.

Humels je pronašao Rojsa, a ovaj je bio siguran egzikutor i Borusija je ponovo imala dva gola prednostu. Međutim, Liverpul se nije predavao.

Prvo je Kutinjo bio precizan sa oko 18 metara, da bi posle kornera Sako izjednačio na 3:3. Usledila je jurnjava „crveni" sa vremenom u nadi da stinu do totalnog preokreta.

Ređali su se napadi Liverpula, gosti su se orjentisali na odbranu svog gola sa retkim izletima na polovinu domaćina. Nadoknada vremena od četiri minuta bila je dovoljna „crvenima".

Već u prvom minutu nadoknade nakon prekida, u kaznenom prostoru Milner centrila, a Lovren donosi pobedu svom timu.

Šahtjor je posle pobede u gostima, večeras još ubedljivije pobedio Bragu, sa 4:0, ali je meč obeležio Rikardo Fereira, koji je postigao dva autogola, po jedan u svakom poluvremenu.

Viljareal je u prvom meču pobedio Spartu 2:1, a večeras joj je naneo prvi evropski poraz na svom terenu, pošto je slavio sa 4:2. Španska ekipa vodila je 4:0, ali je Sparta golovima u drugom poluvremenu ublažila poraz.

Sevilja je u španskom derbiju nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca savladala Atletik Bilbao 5:4 (1:2, u regularnom toku). Gost je poveo u 57. minutu golom Arica Adurisa u 57 minutu, ali je Kevin Gameiro izjednačio samo dva minuta kasnije. Slavlje Sevilje sprečio je Raul Garsija golom u 80. minutu, čime je baskijski tim anulirao prednost rivala iz prvog meča.

Usledili su produžeci, a nakon toga i penali. Odlučujuća je bila četvrta serija kada je igrač Atletik Bilbaa Benet nije uspeo da savlada golmana Sevilje Surija šutem po sredini gola.

Rezultati četvrtfinala:
Liverpul - Dortmund 4:3 (Origi 48, Kutinjo 66, Sako 78, Lovren 90+1 - Mihtarjan 5, Obamejang 9, Rojs 57). Prvi meč 1:1.
Šahtjor - Braga 4:0 (Srna 25. penal, Feraira 43. autogol, 74. autogol, Kovalenko). Prvi meč 2:1.
Sparta Prag - Viljareal 2:4 (Dokal 65, Krejči 71 - Bakambu 5, 49, Kastiljeho 43, Lafata 45. autogol). Prvi meč 1:3.
Sevilja - Atletik Bilbao 1:2, penalima 5:4 (Gameiro 59 - Aduric 57, Raul Garsija 80). Prvi meč 2:1 

Tok meča:

22.56 - Kraj mečeva, rezultati:  Liverpul - Borusija Dortmund 4:3 (0:2), Sevilja - Atletik Bilbao 1:2 (0:0) podužeci, Šahtjor Donjeck - Braga 4:0 (2:0), Sparta - Viljareal 2:4 (0:3)

22.53 - GOOOL! Liverpul stiže do preokreta i vodi sa 4:3 protiv Borusije. Strelac je Lovren u prvoj minuti nadoknade vremena. Nakon prekida lopta u kaznenom prostoru dolazi do Milnera, koji centrira, najviši u skoku je Lovren i lopta je u mreži.

22.39 - GOOOL! Liverpul dolazi do izjednačenja. Strelac je Sako u 78. minutu. Nabačena lopta iz kornera  Sako se najbolje snašao u petercu i glavom smestio loptu u mrežu.

22.28 - GOOL! Liverpul ponov smanjuje prednost Borusije, 2:3. Strelac je Kutinjo u 66. minutu. Minijatura Kutinja i precizan šut sa oko 18 metara, Vajdenfeler je bio nemoćan.

22.17 - GOOL! Borusija Dortmund povećava prednost na 3:1. Strelac je bio Rojs u 57. minutu. Humels je idealno uposlio Rojsa u kaznenom prostoru, ovaj izašao sam ispred golmana, iskosa sa leve strane, šutirao je i pogodio dalji ugao.

22.10 - GOOL! Liverpul smanjuje prednost Dortmunda na 2:1. Strelac je Origi u 48. minutu. Origi je uleteo u šesnaesterac i izašao sam ispred golmana, lopta prolazi kroz noge Vajdenfeleru i završava u mreži.

21.52 - Poluvreme, rezultati: Liverpul - Borusija Dortmund 0:2, Sevilja - Atletik Bilbao 0:0, Šahtjor Donjeck - Braga 2:0, Sparta - Viljareal 0:3

21.15 - GOOL! Borusija Dortmund vodi sa 2:0 na Enfildu. Strelac je bio Obamejang u 9. minutu, posle još jednog kontranapada.

21.11 - GOOL! Borusija Dortmund vodi protiv Liverpula sa 1:0. Strelac je bio Mkitarijan u 6. minutu. Golu je predhodio kontranapad gostiju, a nakon odbijene lopte Mkitarijanu nije bilo teško da sprovede loptu mrežu.

21.05 - Počeli revanš mečevi četvrtfinala, sastaju se:  Liverpul - Borusija Dortmund (prvi meč 1:1), Sevilja - Atletik Bilbao (2:1), Šahtjor Donjeck - Braga (2:1), Sparta - Viljareal (1:2)

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво