Tači: Kosovo zaslužuje članstvo u Uefi i Fifi

Predsednik Kosova Hašim Tači ocenio je da Kosovo ispunjava sve uslove da postane punopravni član evropske i međunarodne fudbalske federacije.

Tači je u sredu primio delegacije Uefe i Fife koje borave na Kosovu kako bi se uverile koliko je realno stremljenje ka članstvu Kosova u tim organizacijama.

Generalni sekretar Fudbalske federacije Kosova Erol Saljihu rekao je za prištinske medije da ta komisija ima izvršna ovlašćenja i da će posle posete Kosova direktno obavestiti kongrese dve organizacije o rezultatima na Kosovu.

"Došli su kako bi iz prve ruke utvrdili koliko je realna naša prijava. Mogu vam slobodno reći da su rekli da je prijava odlična i realna, i iz tog razloga smo ugovorili i sastanke s visokim rukovodiocima, premijerom i ministrom za sport kako bi im stavili do znanja da je trenutna sportska infrastruktura najveći kamen spoticanja Fudbalskog saveza Kosova", rekao je Saljihu.

Predsednik Fudbalskog saveza Kosova Fadilj Vokri rekao je da ima nagoveštaja da će Kosovo biti primljeno u Uefu i dodao da Izvršni odbor Uefe više ne insistira da član federacije može postati zemlja koja je članica Ujedinjenih nacija.

"Na kongresu će se glasati i nama je potrebna obična većina. Od 54 glasa potrebno je 28. Nadam se da ćemo to postići jer smo na tome radili godinama, a naročito poslednje dve", rekao je Vokri.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара