Читај ми!

Partizan ubedljiv protiv Mladosti, remi Zvezde u Čačku

Završeno je poslednje 30. kolo Superlige Srbije. Poznati su učesnici plej-ofa i plej-auta, kao i startne pozicije svih ekipa. Lider šampionata Crvena zvezda u finišu stigla do izjednačenja protiv Borca u Čačku – 1:1, Partizan ubedljiv protiv Mladosti, 4:0. Pobede ostvarili Vojvodina, Čukarički, Metalac, Jagodina, Novi Pazar i Rad.


Borac je do prednosti stigao golom Lazara Obradovića u 33. minutu, na asistenciju Srđana Vujaklije koji je posle ubačene lopte sa levog boka ostao sam na desnoj stativi, te pokušao da šutira, ali je dodao samo do levog beka čačanskog tima, a ovaj je lagano sa oko šest metara savladao Damira Kahrimana.

Pre jedinog gola na utakmici beogradski tim je diktirao tempo, ali nije ozbiljnije
ugrozio gol Vladimira Bajića.

Lider šampionata je i u nastavku susreta bio dominantniji, međutim, uslovi terena u Čačku im nisu omogućili kvalitetnu pas igru, pa nije bilo ozbiljnijih šansi. Prvu dobru priliku za izjednačenje Crvena zvezda je propustila u 77. minutu, kada je sa ivice kaznenog prostora slobodan udarac izveo Mihajlo Ristić, lopta je išla po sredini gola, a tamo je Ugo Vijeira zakačio i prebacio preko gola.

Ipak, gosti su u Čačku uspeli da izbegnu prvi poraz u šampionatu, a najzaslužniji za to je bio Ugo Vijeira, koji je u 91. minutu, posle centaršuta Slavoljuba Srnića s desne strane, ostao sam ispred Bajića i snažnim udarcem ga savladao.

Dva gola Božinova i Ilića, Partizan ubedljiv protiv Mladosti

Fudbaleri Partizana pobedili su na svom terenu ekipu Mladosti sa 4:0. Golove za Partizan postigli su Valerij Božinov u šestom i 45. minutu, kao i Saša Ilić u 57. i 73. minutu.

Izabranici Ivana Tomića su ofanzivno ušli u meč, pa su poveli već u šestom minutu golom Božinova iz penala. Minut ranije je Nemanja Mihajlović, posle asistencije Nebojše Kosovića, sjajno ušao u kazneni prostor gostiju, Milošu Šatari nije ostalo ništa osim da faulira igrača crno-belih, pa je sudija Aleksandar Vasić pokazao na belu tačku.

Partizan je i nastavku utakmice pretio, prvu dobru šansu nije iskoristio Everton u 13. minutu kada je šutirao pored gola, a zatim je Mihajlović u razmaku od samo nekoliko minuta imao dve gotovo identične prilike.

Mihajlović je prvo u 29. minutu izašao sam ispred golmana Borca, ali je Nemanja Krznanić odbranio njegov udarac, a potom je u 32. minutu, na pas Božinova, šutirao pored gola.

Partizan je dobru igru u prvih 45 minuta ipak uspeo da materijalizuje, pošto je Božinov, na asistenciju Evertona, pogodio za 2:0.

Drugo poluvreme je počelo prilikama Mladosti, ali je Partizan već u 57. minutu povećao prednost. Ilić je dobio je loptu na desnoj strani šesnaesterca, prevario je svoje čuvare i bez problema poslao loptu u mrežu za 3:0.

Konačan rezultat svojim drugim golom na utakmici postavio je kapiten Ilić u 73. minutu lepim udarcem sa ivice šesnaesterca.

Vojvodina je u Novom Sadu sa 2:1 trijumfovala protiv Voždovca. Novosađani su pred svojim navijačima potvrdili da su u usponu forme, pošto su ostvarili drugu uzastopnu pobedu u prvenstvu Srbije. Golove u trijumfu protiv Voždovca postigli su Dejan Meleg u šestom minutu i Danilo Sekluić u 25. minutu. Jedini gol za Voždovac postigao je Nenad Marinković u 62. minutu.

Čukarički je u Subotici savladao Spartak sa 2:0. Ekipa sa Banovog Brda je golovima Andrije Pavlovića u trećem i 35. minutu slavila na gostovanju na samom severu. Spartak je ubeležio 14. poraz u šampionatu.

Rad je na Banjici pobedio Radnički iz Niša sa 2:0 i tako ostvario drugi trijumf u prolećnom delu šampionata. "Građevinari" su odličnom igrom na početku drugog poluvremena slomili otpor Radničkog, a golovima Aleksandra Lutovca u 46. i Andrije Kaluđerovića u 50. došli do tek pete pobede u prvenstvu.

Rezultati:

Borac Čačak - Crvena zvezda 1:1 (Obradović 33. - Vijera 90.)
Partizan - Mladost (Božinov 6.(pen.), 44, Saša Ilić 56,72)
Spartak - Čukarički 0:2 (Pavlović 3, 35.)
Jagodina - Javor 1:0 (Lečić 84)
Rad - Radnički Niš 2:0 (Lutovac 46, Kaluđerović 50)
Novi Pazar - Radnik 2:0 (Ubiparip 20,79.)
Metalac - OFK Beograd 3:1 (Merdović 20, Stojanović 31, Milovanović 75. - Jovović 24.)
Vojvodina - Voždovac 2:1 (Meleg 6, Sekulić 25. - Marinković 62.)

Tabela nakon 30. kola Super lige Srbije:
Crvena zvezda 82, Partizan 54, Čukarički 53, Borac 48, Vojvodina 46, Radnički Niš 45, Voždovac 40, Radnik 38, Javor 36, Metalac 35, Mladost 33, Novi Pazar 31, OFK Beograd 28, Jagodina 27, Rad 26,Spartak 26(-2).

Plej-of i plej-aut

Nakon preliminarnog (regularnog, kako god želite) dela Super lige Srbije, 16 ekipa se podelilo u dve grupe: prvih osam se bori u plej-ofu, a drugih osam za opstanak u plej-autu.

Zvezda ima ubedljivu prednost u plej-of grupi, dok u plej-autu prvog i poslednjeg deli osam bodova.

Sistem takmičenja u završnoj fazi Super lige predviđa da u prvom kolu igra prvi i drugi, zatim treći i četvrti, pa peti i šesti i na kraju sedmi i osmi.

Bodovi su se prepolovili, a ako neka ekipa ima neparan broj bodova, onda se njen saldo zaokružuje na bod više pre deljenja.

Ako na kraju poslednjeg dela takmičenja timovi budu imali isti broj bodova, odlučivaće plasman na kraju ligaškog dela takmičenja, a ne gol razlika ili međusobni susreti, kako je to uobičajeno.

Trenutna tabela:

Plej-of: Crvena zvezda 41, Partizan 27, Čukarički 27, Borac 23, Vojvodina 23, Radnički Niš 23, Voždovac 20, Radnik 19.

Plej-aut: Javor 18, Metalac 18, Mladost 17, Novi Pazar 16, OFK Beograd 14, Spartak 13, Jagodina 13, Rad 13.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво