Читај ми!

Švedski lekar: Verujem da se Ibrahimović dopingovao u Juventusu

Bivši lekar švedskog atletskog tima Ulf Karlson veruje da se Zlatan Ibrahimović dopingovao dok je igrao za Juventus. Agent fudbalera Pari Sen Žermena najavio tužbu.

Karlson je to izneo svoju samo nekoliko dana posle izveštaja objavljenog u Sandej tajmsu, u kome se navode tvrdnje lekara iz Londona da je pomogao u dopingu 150 sportista, uključujući i nekolicinu fudbalera iz Premijer lige. Svi navedeni klubovi su negirali te tvrdnje.

"Ibrahimović se ugojio 10 kilograma za samo šest meseci u Juventusu. Ja mislim da je koristio doping, ja u to verujem. Takođe, Albin Ekdal se ugojio osam kilograma tokom boravka u Juventusu. Mislim da u tom klubu postoji kultura dopinga. Tamo je radio lekar koji je bio suspendovan na 22 meseca", rekao je Karlson za švedske medije.

On je dodao da je učestvovao u debati o svim negativnim aspektima sporta i dopinga i da je tada označeno "ono što se dešavalo u Juventusu početkom 21. veka".

Ibrahimović je igrao za Juventus od 2004. do 2006. godine.

"Ne želim da neko misli da sam optužio Zlatana. Moja izjava je bila usmerena na otvaranje diskusije o dopingu u ekipnim sportovima", rekao je Karlson.

Portparol Fudbalskog saveza Švedske, Niklas Bodel, rekao je da bi Karlson trebalo da bude "veoma oprezan" sa iznošenjem optužbi, osim ako ima dokaze.

"Iznenađen sam zbog te izjave, koja je data bez ikakvih dokaza. Ne želim da spekulišem o tome, ali zvuči mi potpuno apsurdno", rekao je Bodel.

Ibrahimovićev agent, Mino Rajola, govorio je za švedski Ekspresen, a tom prilikom je potvrdio da je švedski fudbaler spreman i na tužbu kako bi se odbranio od takvih navoda.

"Uvek ima ljudi koji mrze. Možda je doktor Karlson nekadašnji sportista koji nije uspeo. Možda je ljubomoran. Bilo je mnogo doping kontrola u Juventusu. Zlatan ih je prošao između 15 i 20. Možemo da dokažemo da je čist", rekao je Rajola.

"Ibrahimović je miran. Više ga je sramota što je promašio penal (protiv Mančester sitija)", zaključio je Rajola.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара