"Panamski papiri", Infantino podržava istragu

Predsednik Svetske fudbalske federacije (Fifa) Đani Infantino rekao je da pozdravlja istragu vezanu za aferu "Panamski papiri" i istakao da je neophodno da svi dokumenti budu objavljeni.

Infantino se oglasio samo nekoliko sati nakon što je švajcarska policija izvršila pretres sedišta Evropske fudbalske unije (Uefa) u Nionu kako bi prikupila dokumente vezane za aferu "Panamski papiri".

Reč je ugovorima vezanim za televizijska prava za Ligu šampiona koji je potpisan između Uefe i kompanije Kros trejding, a na tim ugovorima je i potpis Đanija Infantina.

Komapnija Kros trejding, koja je u vlasništvu Argentinaca Uga i Marijana Hinkisa, prava na prenose utakmica Lige šampiona kupila je 2006. godine, a potom ih odmah preprodala ekvadorskoj televiziji Teleamasonas za trostruko veći iznos.

"Ako je moja odluka da povratim ugled fudbala bila jaka, sada je još jača. Pozdravljam svaku istragu koja se sprovodi u ovom slučaju. Kako bi sve bilo transparentno, neophodno je da svi dokumenti u ovom slučaju budu javno objavljeni, kako je Uefa i uradila", rekao je Infantino.

"Na osnovu tih dokumenata, jasno je da je Uefa sve propisno sprovela", dodao je predsednik Fife.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара