Mitrović - gol nakon 430 minuta, epska proslava i spas za Benitesa

Aleksandar Mitrović je postigao gol u najvažnijoj utakmici severoistoka Engleske, spasao svoj tim od poraza od velikog rivala, ali i zavredeo ogromno poštovanje navijača Njukasla. Delom je sve to i zbog načina na koji je gol proslavio. Sautempton za 45 minuta nadoknadio dva gola zaostatka protiv Liverpula (drugi i treći gol postigao za tačno dva minuta i 24 sekunde).

Fudbaleri Sanderlenda pobedili su Liverpul na svom stadionu sa 3:2, iako su na poluvremenu imali dva gola zaostatka.

Liverpul je u utakmici 31. kola Premijer lige Engleske vodio golovima Filipea Kutinja iz 17. i Danijela Staridža iz 22. minuta.

Na poluvremenu je Sadio Mane zamenio Dušana Tadića i Sautempton je otpočeo misiju povratka na svom Sent Meris stadionu.

Senegalski fudbaler je u 49. minutu promašio penal, ali je potom smanjio zaostatak Sautemptona u 64. minutu. Gracijano Pele je u 83. minutu izjednačio, a Mane svojim drugim pogotkom u 86. (tačno dva minuta i 24 sekunde kasnije) doneo važnu pobedu Sautemptonu u borbi za plasman u evropska takmičenja.

Sautempton je sedmi na tabeli sa 47 bodova, tri manje uz utakmicu manje od Vest Hema, koji je na petom mestu koje vodi u Ligu Evropa. Liverpul je deveti sa 44 boda iz 29 utakmica.

Veliku priliku da izađe iz zone ispadanja propustio je Sanderlend, koji je kao gost igrao nerešeno (1:1) sa velikim rivalom Njukaslom.

"Crne mačke" su imale prednost od 44. minuta i gola koji je postigao Džermejn Defo, ali je veliki bod Njukaslu u 83. doneo napadač reprezentacije Srbije Aleksandar Mitrović. On je tako postigao gol nakon 430 minuta fudbala u kojima to nikako nije uspevao. Bio je to njegov četvrti udarac na meču.

Dva su dodatna detalja sa ove utakmice koji će se dugo prepričavati među navijačima Njukasla (zapravo već se prepričavaju u digitalnom svetu, na Tviteru i Reditu pre svega). Prva je njegova proslava gola, kada se izgrlio sa navijačem koji je utrčao na teren.

Drugi je momenat kada je u jednom skoku dobio udarac u glavu i ostao nepomičan da leži na zemlji. Kao i uvek kada se ovako nešto desi, bilo je vrlo neprijatno. Povrede glave su nešto o čemu se već izvesno vreme raspravlja u fudbalu i jako je važno biti vrlo oprezan u ovakvim situacijama.

Zbog toga medicinsko osoblje Njukasla nije dozvolilo nekadašnjem fudbaleru Partizana da ostane na terenu, iako je ovaj na sve načine pokušao da ih ubedi u suprotno.

Njukasl je 19. na tabeli sa 25 bodova, jednim manje od Sanderlenda. U bezbednoj zoni je Norič, koji uz utakmicu manje od ta dva rivala ima 28 bodova.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво