Srbija ubedljivo pobedila Litvaniju

Fudbalska reprezentacija Srbije savladala je selekciju Litvanije u trećem kolu sedme kvalifikacione grupe za odlazak na SP 2010. u Južnoj Africi, rezultatom 3:0. Strelci za naš tim bili su Bane Ivanović u šestom, Miloš Krasić u 34. i Nikola Žigić u 82. minutu.

Oko 15 000 gledalaca na stadionu Crvene zvezde prisustvovalo je kvalifikacionoj utakmici grupe sedam između Srbije i Litvanije.

Srbija: Stojković, Ivanović, Vidić, Dragutinović, Obradović, Milijaš, Stanković, Jovanović, Krasić, Žigić, Pantelić.

Već na samom početku utakmice pokušao je Marko Pantelić, ali je golman Litvanije dobro reagovao. Lopta je otišla u korner posle kojeg je Bane Ivanović izvanredno skočio u šesnaestercu gostiju i postigao pogodak glavom. Igrao se šesti minut - 1:0 za Srbiju.

U 16. minutu dobra akcija Pantelića i Jovanovića. Milan Jovanović šutira iskosa sa leve strane, ali neprecizno, pored desne stative gola Litvanija.

Marko Pantelić odlično je prihvatio loptu u šesnaestercu Litvanije, lepo se okrenuo i oslobodio protivničkih fudbalera, pokušao da lobuje golmana Karčemarskasa, ali lopta odlazi preko prečke. Igrao se 22. minut. Propala je stopostotna prilika za Srbiju.

U 24. minutu Dragutinović napušta igru zbog povrede. Umesto njega na teren ulazi iskusni Mladen Krstajić.

Totalna inicijativa i terenska nadmoć Srbije usledila je od 30. minuta. Lopta je kružila u šesnaestercu Litvanije, pokušao je najpre Pantelić, Zatim je Žigić mogao da ugrozi gol gostiju, lopta se odbila do Milijaša koji snažno šutira ali lopta odlazi u korner. 

Nakon kornera gužva u kaznenom prostoru Litvanije, lopta dolazi do Krasića koji je efektno sprovodi pod prečku gola Karčemarkasa. Igrao se 34. minut - 2:0 za Srbiju, strelac Miloš Krasić. 

Prvo poluvreme produženo je za dva minuta. Reprezentativci Srbije ni u sudijskoj nadoknadi vremena nisu prestajali sa napadima. Pokušali su Krasić i Nikola Žigić, ali se rezultat nije promenio. Na odmor se otišlo sa prednošću Srbije od 2:0.

U drugo poluvreme oba tima ušla su mirno. U 57. minutu druga izmena u našem timu - umesto Pantelića u igru je ušao Zdravko Kuzmanović.

Reprezentativci Srbije na momente su prepuštali terensku inicijativu Litvancima i bazirali svoju igru na kontra napade. Dobro su kombinovali Obradović i Milijaš u 65, minutu. Nakon centaršuta Obradovića lopta umalo da dođe deo Jovanovića koji je bio sam na desnoj stativi. Od svega samo korner za Srbiju.

U 72. minutu umesto strelca drugog gola na utakmici Miloša Krasića u igru ulazi Boško Janković.

Odličan kontranapad Srbije u 74. minutu, Milan Jovanović prodire po desnoj strani, ulazi u šesnaesteerac gostiju, ali loše proigrava Žigića. Lopta ostaje u ternu, zadržava je Obradović koji dodaje do Kuzmanovića, šut Kuzmanovića u prazan gol zaustavlja rukama Klimavičijus i to je penal za naš tim. Klimavičijus dobija crveni karton. Najstrožu kaznu u 76. minutu izveo je Žigić, ali je izuzetno loše šutirao - pravo u golmana Karčemarkasa, tako da je propala izuzetno povoljna prilika za treći gol Srbije na meču.

Iskupio se Nikola Žigić za taj promašaj već u 82. minutu. Nakon sjajnog centaršuta sa desne strane, Žigić je maestralno reagovao i glavom postigao treći pogodak za naš tim na meču - 3:0 za Srbiju.

U 86. minutu posle lepog proigravanja Žigića, Jovanović iz prve šutira u donji desni ugao gola Litvanije - dobra intervencija Karčemarkasa.

Do kraja utakmice rezultat se nije promenio. Naši igrači rutinski su priveli meč kraju i zabeležili drugu pobedu u sedmoj kvalifikacionoj grupi.

Број коментара 35

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво