Читај ми!

Više od 500 Albanaca iz Srbije u Elbasanu

Bez obzira na stroge mere ne samo albanskih već i srpskih vlasti, koji su "birali publiku" koja će pratiti meč fudbalera Albanije i Srbije u Elbasanu, nekoliko stotina Albanaca iz Srbije otišlo je u taj grad, piše preševska agencija Preševa jone, prenosi Tanjug.

Prema navodima te agencija, koja je angažovala tri novinara da prate taj susret, Albanci iz Srbije su otputovali noseći albanske crveno-crne zastave i transparente i pevajući pesme "Elbasane, Elbasane lepi, čitavo istočno Kosovo (Preševska dolina) je uz tebe..." i "Kako mi je teško da budem Albanac u Srbiji, kako mi je lepo da budem Albanac u Albaniji".

Kako piše Preševa jone, u Elbasanu su već dva dana Albanci ne samo iz Preševa, Medveđe i Bujanovca, već i iz Beograda i Niša, a mnogi su pristigli iz Švajcarske i Nemačke samo zbog utakmice.

Ova agencija izveštava da je u Elbasanu više od 500 Albanaca iz Srbije, od kojih su, kako tvrdi, njih oko 200 sa albanskim pasošima.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво