Читај ми!

Preokret Rada, pobede OFK Beograda i Javora

Fudbaleri Rada pobedili su na svom terenu posle preokreta Mladost iz Lučana sa 4:2, u petom kolu Super lige Srbije. Pobedu je zabeležio i OFK Beograd, koji je kod kuće pobedio Radnik iz Surdulice sa 3:0. Spartak i Jagodina odigrali su 0:0 u Subotici, čime su gosti osvojili prvi bod u sezoni. Javor je slavio u Čačku protiv Borca – 1:0. Remi Radničkog i Voždovca. U poslednjem meču Novi Pazar i Metalac odigrali nerešeno – 2:2.

Rad je gubio sa 2:0 na poluvremenu, ali je za nepunih 10 minuta početkom drugog poluvremena napravio preokret, a posle i ubedljiv trijumf.

Mladost je odlično počela meč u Beogradu, pošto je iskoristila greške odbrane Rada i povela sa 2:0 golovima Nebojše Gavrića u šestom i Saše Jovanovića u 18. minutu.

Domaća ekipa ne samo da je pravila greške, već je delovala usporeno u prvom poluvremenu, ali se to promenilo već u drugih 45 minuta. Prvo je Ivan Pešić u šesnaestercu Mladosti faulirao Milorada Dabića, tako da je sudija Milan Ilić dosudio penal, a Nemanja Mihajlović je bio siguran izvođač.

Samo tri minuta kasnije, Miloš Obradović je sa leve strane ubacio loptu, a Nemanja Arsenijević ju je glavom iz blizine smestio u mrežu za izjednačenje.

"Građevinari" su se tada potpuno oslobodili i počeli da napadaju, da bi u 58. minutu poveli kada je Arsenijević uklizao na ubačenu loptu, a Aleksandar Živanović je loše intervenisao i smestio loptu u svoj gol, za 3:2.

Pitanje pobednika konačno je rešeno u 80. minutu, kada je Nemanja Mihajlović sa ivice šesnaesterca šutirao i savladao svog imenjaka Krznarića na golu Mladosti za 4:2.

Rad sada ima dve pobede, remi i dva poraza, dok je Mlaodst ostala na jednom trijumfu, uz remi i tri poraza.

OFK Beograd je bio siguran protiv novajlije u ligi. Ivica Jovanović doveo je "romantičare" u vođstvo već u osmom minutu. Radnik je nakon toga imao nekoliko prilika, ali nije uspeo da ih iskoristi. Domaćin je u drugom poluvremenu zaigrao bolje i golovima Zlatka Liščevića u 52. i Branimira Subašića u 74. stavio tačku na meč.

OFK Beogradu je ovo bila druga pobeda uz tri poraza, dok Radnik ima učinak od jednog trijumfa, dva poraza i dve nerešene utakmice.

Spartak nije uspeo da savlada "fenjeraša" na svom terenu i ostao je na jednoj pobedi, uz dve izgubljene i dve nerešene utakmice. Jagodini je ovo bio prvi bod u sezoni, posle četiri uzastopna poraza.

Javor je pobedom nad Čačanima, makar do utakmice Partizana koji se sastaje sa Vojvodinom, "izbio" na prvo mesto prvenstva Srbije sa 12 bodova, jednim više od Crvene zvezde.

Javor je na gostovanju, u ne preterano uzbudljivoj utakmici, slavio pobedu golom Ivana Josovića u 48. minutu, a u ulozi asistenta našao se Igor Josović.

Borac, koji predvodi Nenad Lalatović, imao je nakon primljenog gola terensku inicijativu, ali ona nije donela rezultat, pa je ekipa iz Čačka zabeležila drugi uzastopni poraz, te sada zauzima četvrto mesto sa devet bodova.

Meč u Nišu na stadion Čair nije doneo mnogo uzbuđenja. Obe ekipe imale su nekoliko solidnih šansi, ali su mreže ostale netaknute. Radničkom je ovo drugi remi u sezoni, te posle petog kola zauzimaju peto mesto sa osam bodova, dok je Voždovac 15. sa četiri. 

Utakmica na Gradskom stadionu u Novom Pazaru trebalo je da počne u 20.00, ali reflektori nisu radili zbog kvara na transformatoru, te je tek sa 69 minuta zakašnjenja sudija Srđan Obradović dao znak za početak.

Metalac je bolje počeo utakmicu i poveo u 18. minitu golom Luke Merdovića, ali radost gostiju nije dugo potrajala, pošto je samo dva minuta kasnije Vladimir Radivojević doneo Novom Pazaru izjednačenje.

Domaćin je do preokreta stigao u 66. minutu, nakon dobre kombinacije Irfana Vusljanina, koji je prošao po levom boku, te u kaznenom uposlo Predraga Pavlovića, a ovaj nakon kratkog driblinga šutirao i savladao golmana Metalca.

Ipak, gosti se nisu predali, te su na kraju stigli do izjednačenja, a gol je postigao Dragan Milovanović, koji je iskoristio grešku Vladimira Tintora u odbrani.

Novi Pazar posle pet odigranih utakmica zauzima šesto mesto sa osam bodova, dok je Metalac 13. sa pet.

Rezultati:
Novi Pazar - Metalac 2:2 (Radivojević 20, Pavlović 66 - Merdović 18, Milovanović 81)
Borac - Javor 0:1 (Josović 48)
Radnički Niš - Voždovac 0:0
Crvena zvezda - Čukarički 3:1 (Ibanjez 55, 82. penal, Katai 87 - S.Srnić 16)
OFK Beograd - Radnik 3:0 (Jovanović 8, Liščević 52, Subašić 74)
Rad - Mladost 4:2 (Mihajlović 49. penal, 86, Arsenijević 52, Živanović 58. autogol - Gavrić 6, Jovanović 18)
Spartak - Jagodina 0:0

Preostali meč 5. kola između Vojvodine i Partizana igra se u četvrtak u Novom Sadu od 20 sati.

Tabela: Javor 12 bodova, Crvena zvezda 11, Partizan i Borac po 9, Radnički i Novi Pazar po 8, Čukarički, Rad i Vojvodina po 7, itd.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво