Arsenal osvojio Komjuniti šild, Venger prvi put slavio protiv Morinja

Arsenal je osvojio Komjuniti šild, pošto je savladao Čelsi minimalnim rezultatom 1:0. Okslejd Čemberlen doneo pobedu "tobdžijama". Prva pobeda Arsena Vengera protiv Žozea Morinja. Takođe, Morinjo je pri izlasku sa stadiona bacio osvojenu srebrnu medalju navijaču Arsenala. Morinjo "bocka" Arsenal, bacio medalju u publiku. Ne čuvam vicešampionske medalje, pa sam je bacio jednom navijaču Arsenala. To je za gubitnike, za njih je to lepa uspomena, rekao je Portugalac.

Engleski Superkup, odnosno Komjuniti šild, ove godine je završio u rukama Arsenala. "Tobdžije", osvajači FA Kupa, savladali Čelsi, šampiona Premijer lige, sa 1:0.

Strelac jedinog gola pred 85.000 gledalaca na Vembliju bio je  Aleks Okslejd Čemberlen u 24. minutu, a taj gol je bio dovoljan za prvi (iole važan) trofej u godini, i, teško je poverovati, prvu pobedu Arsena Vengera protiv Žozea Morinja.

Posle 13 takmičarskih mečeva, u kojima Venger ima šest remija i sedam poraza, Francuz konačno ima priliku da slavi, pošto je u uvodnom meču pred novu sezonu Premijer lige njegova ekipa došla sasvim zasluženo do 14. pehara Superkupa Engleske.

Presudan detalj meča dogodio se na polovini prvog dela igre, kada je Čemberlen sa desne strane, posle asistencije Volkota, prevario Aspilikuetu i snažnim udarcem pogodio same rašlje.

Čelsi je u nastavku pokušao preko Ivanovića, Falkaa i Oskara da izjednači, ali je njihov doskorašnji saigrač i golman Petr Čeh bio nepremostiva prepreka.

Za londonski tim svih 90 minuta odigrali su srpski reprezentativci Nemanja Matić i Branislav Ivanović.

"Bili smo danas bolji tim i izgubili, a pobedio je tim koji se više branio. Imali smo inicijativu, kontrolisali utakmicu i imali posed lopte. Arsenal se branio sa desetoricom igrača, svi su gotovo bili ispred lopte. Stavili su sve ispred svoje crte i bili dobro organizovani. Čestitam im... Imali su nekoliko dobrih šansi iz kontri, ali mi smo svoje stvarali organizovanim fudbalom. Igrali su taktički i došli do gola prednosti bez ikakvog razloga", rekao je Morinjo, a prenose britanski mediji.

Trener Arsenala Arsen Venger ocenio je da je njegov tim prevazišao "kompleks" Čelsija i da je pokazao veliku želju za pobedom.

"Fizički jako teška utakmica, a ni teren nije bio u najboljem stanju. Od kada smo poveli, možda smo učinili malo više stvari da odbranimo tu prednost, ali smo pokazali veliku želju za pobedom. Kada smo napadali, delovali smo da možemo do još nekog gola, ali smo nekako previše igrali na svojoj polovini. Igrali smo pod ' ručnom kočnicom', ali smo prevazišli mogući kompleks", kazao je Venger.

Nakon dodele trofeja Žoze Morinjo je čestitao svakom igraču Arsenala, srdačno se pozdravio sa Petrom Čehom, ali je na kraju izostao pozdrav dvojice stručnjaka, čiji su odnosi poslednjih godina veoma loši.

"Venger je namerno izbegao rukovanje posle meča. Ja sam stajao ispred ulaska u tunel, pozdravio sam se sa svim igračima Arsenala, ali on je izbegao rukovanje...", rekao je Morinjo.

Venger je odbacio optužbe na konferenciji za novinare rekavši da se posle utakmice "više puta rukovao" i dodao da tu nema ničeg "posebnog".

Takođe, Morinjo je pri izlasku sa stadiona bacio osvojenu srebrnu medalju navijaču Arsenala.

"Ne čuvam vicešampionske medalje, pa sam je bacio jednom navijaču Arsenala. To je za gubitnike, za njih je to lepa uspomena", rekao je Portugalac.

Narednog vikenda će početi nova sezone Premijer lige, a titulu brani Čelsi.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво