Читај ми!

Šampion pao u Novom Pazaru!

Novi Pazar sa 3:2 savladao ekipu Partizana, junak utakmice Stefan Aškovski, pozajmljeni igrač crno-belih. Partizan i dalje, kada je reč o borbi za bodove, bez pobede u Novom Pazaru.

Fudbaleri Novog Pazara upisali su prvu pobedu u novoj sezoni Superlige Srbije, pošto su na svom terenu pobedili Partizan sa 3:2 u utakmici trećeg kola.

Novi Pazar je tako stigao do svoje prve pobede nad Partizanom u istoriji, dok crno-beli ni iz petog pokušaja nisu uspeli da slave na gostovanju u Pazaru.

Golove za Novi Pazar postigli su Predrag Pavlović u 21. minutu iz jedanaesterca i Stefan Aškovski u 26. i 72. minutu, dok su strelci za Partizan bili Nikola Trujić u 12. i Nemanja Kojić u 45. minutu.

Utakmica u Novom Pazaru počela je jednominutnim prekidom, jer su navijači domaćih ubacivali petarde na teren, a nakon toga je usledilo odlično prvo poluvreme. U vrlo zanimljivom i sadržajnom prvom poluvremenu, viđena su četiri gola, dva jedanaesterca i nekoliko velikih prilika.

Partizan je, iako je igrao u kombinovanom sastavu, imao inicijativu u prvih 20 minuta, ali je do prve prilike stigao Novi Pazar. Međutim, Živko Živković je sačuvao gol crno-belih posle udarca Pavlovića.

U 12. minutu, šampion Srbije je poveo golom Nikole Trujića. Dugo je trajala akcija Partizana: Saša Lukić je prebacio ceo šesnaesterac, loptu je prihvatio kapiten Saša Ilić. On je pronašao Petra Grbića, koji je šutirao, ali je njegov pokušaj zaustavio Zlatko Zečević. Lopta se potom odbila do Trujića kome nije bilo teško da pogodi mrežu.

Posle vođstva Partizana, domaća ekipa je krenula odlučnije ka golu Beograđana i to im se isplatilo već u 21. minutu.

Aškovski, inače igrač Partizana na pozajmici u Pazaru, ušao je u šesnaesterac crno-belih gde ga je oborio Lukić, a sudija Vlado Glođović je odmah pokazao na penal. Siguran izvođač jedanaesterca bio je Pavlović.

U samo jednom minutu Partizan je imao dve velike šanse da ponovo povede, ali ni Kojić ni Trujić nisu bili precizni.

Četiri minuta posle prvog penala i gola Pazara, usledio je još jedan. U glavnoj ulozi je opet bio Aškovski, ponovo je oboren u kaznenom prostoru, a ovoga puta krivac u redovima Partizana bio je Lazar Ćirković. Za razliku od prvog jedanaesterca, drugi je izveo Vladimir Radivojević, gađao u levi ugao, ali ga je Živković "pročitao" i odbranio.

Već u 26. minutu na semaforu je pisalo 2:1 za Novi Pazar, a Aškovski je već tada izrastao u jednog od heroja meča. Po desnoj je prošao Siniša Stevanović, centrirao, a Aškovski je bio najbolji u skoku i glavom savladao Živkovića.

Do isteka prvih 45 minuta Pazar je mogao i da udvostruči prednost, ali je umesto toga Partizan stigao do izjednačenja u prvom minutu nadoknade vremena. U šesnaestercu su kombinovali Kojić, Ilić i Grbić, a Kojić je na kraju uspeo da ugura loptu u mrežu i izjednači na 2:2.

Za razliku od prvog, početak drugog dela utakmice bio je miran. Do 65. minuta Novi Pazar je imao dve prilike, ali Miloš Tintor i Stevanović nisu zatresli mrežu Partizana. Crno-beli u tim momentima nisu uspevali da zaprete Pazarcima, a domaći navijači su se ponovo radovali u 72. minutu.

Kojić je pogrešio i izgubio loptu na centru terena, usledila je duga lopta do Irfana Vusljanina, koji na petercu uposlio Pavlovića. Udarac Pavlovića je izblokiran, a lopta je potom stigla do Aškovskog koji je ostao sam i pogodio drugi put na meču.

U 80. minutu Nikola Niković se dobro snašao, šutirao iz prve sa desetak metara, ali pravo u golmana Pazara. U poslednjih desetak minuta meča pao je tempo igre, nije bilo velikih prilika, pa ni golova.

Posle tri odigrana kola, Partizan ima šest bodova, a Novi Pazar četiri.

U sledećem, četvrtom kolu Superlige Srbije Partizan igra protiv Spartaka na svom terenu, a Novi Pazar u Jagodini.

Parovi i rezultati trećeg kola Superlige Srbije:

Petak:

Crvena zvezda–Radnički (N) (1:1)

Subota:

Novi Pazar–Partizan 3:2 (Pavlović 21p, Aškovski 26, 71 – Trujić 12, Kojić 45)

Rad-Radnik 4:1 (Dabić 6, Arsenijević 21. penal, Nenadović 77, Mihajlović 83 - Ćulum 32)

OFK Beograd-Voždovac 2:1 (Škrbić 75, Jovanović 84. penal - Sikimić 12)

Spartak-Mladost 2:0 (Makarić 39, Milošević 78)

Borac–Čukarički 1:0 (Jevtović 1)

Nedelja:

Jagodina–Metalac (19.00)

Vojvodina–Javor (20.00)

Ovako je protekao meč u Novom Pazaru:

18.54 - Završen je meč u Novom Pazaru, gde je istoimeni tim savladao ekipu Partizana sa 3:2.

18.30 - GOL! Novi Pazar od 71. minuta vodi sa 3:2, strelac je ponovo Stefan Aškovski.

18.04 - Počelo je i drugo poluvreme u Novom Pazaru.

17.47 - Kraj veoma zanimljivog prvog poluvremena, Novi Pazar–Partizan 2:2.

17.46 - GOL! Partizan u nadoknadi vremena stiže do izjednačenja, strelac je Nemanja Kojić.

17.27 - GOL! Samo minut posle promašenog penala, Novi Pazar stiže do vođstva od 2:1. Strelac je Stefan Aškovski.

17.26 - Još jedan penal za Novi Pazar, ovoga puta izvođač je Vladimir Radivojević, ali je Živko Živković odlično intervenisao.

17.22 - GOL! Novi Pazar stiže do izjednačenja u 22. minutu, strelac je Predrag Pavlović sa 11 metara. Prethodno je Lukić, po mišljenju Glođovića, oborio Aškovskog.

17.13 - GOL! Partizan od 13. minuta vodi sa 1:0, strelac je Nikola Trujić. To je njegov prvi gol od kada je stigao među crno-bele.

17.02 - Već u drugom minutu, sudija Glođović prekida meč zbog petardi koje ubacuju navijači Novog Pazara. Ipak, prekid je trajao manje od dva minuta.

17.00 - Počeo susret u Novom Pazaru.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво