Читај ми!

Paunović: Titulu posvećujem pokojnom ocu

Selektor omladinske reprezentacije Srbije Veljko Paunović titulu prvaka sveta posvetio je pokojnom ocu Blagoju, koji je preminuo pre šest meseci.

"Prvenstveno želim da se zahvalim našem narodu i zemlji, zbog podrške koju smo imali ovde na Novom Zelandu i širmo sveta. Ovaj trofej posvećujem mom ocu, koji je preminuo pre šest meseci. Ovo je za njega", rekao je Paunović za Fifin sajt.

On je čestitao protivniku i rekao da je selekcija Brazila takođe zaslužila tofej.

"Mnogo smo naučili od njih i čestitam im na neverovatnom fudbalu, koji su prikazali danas. Imali smo sreće, ali sreća je sastavni deo fudbala i morate da je zaslužite. Mislim da je moj tim više hteo pobedu i da osvoji ovaj trofej", rekao je Paunović.

Paunović očekuje da zlatna generacija srpskih fudbalera napravi velike karijere.

"Moji momci mogu da se popnu na vrh sveta i u seniorskoj konkurenciji. U ovoj generaciji ima mnogo dobrih igrača i oni će u narednih 10 godina igrati najveće utakmice, kako u reprezentaciji, tako i u najboljim klubovima na svetu. Vreme ja za ovu generaciju da odmah odraste i kaže zbogom igranju u mladim kategorijama", dodao je Paunović.

Selektor Brazila Rožerio Mikali razočaran je zbog poraza.

"Teško je odmah oceniti kako smo izgubili ovaj meč. Bili smo bolji u mnogim segmentima igre, ali Srbija nas je nadmašila u onom najvažnijem - postizanju golova. Moramo da im čestitamo na pobedi, jer se radi o veoma dobrom timu. Može se videti da su duže vreme na okupu", rekao je Mikali.

On je dodao da je ponosan na njegove igrače zbog partija koje su pružili na šampionatu.

"Veoma smo razočarani jer smo ostali bez trofeja, ali napuštamo ovo prvenstvo u dobrom raspoloženju, zbog načina na koji smo igrali. Ovi fudbaleri tek počinju svoje karijere, nadam se i verujem da će napraviti velike stvari za Brazil u budućnosti", rekao je Mikali.

Srbija je u finalu savladala Brazil posle produžetaka sa 2:1 i ostvarila najveći uspeh u istoriji srpskog fudbala.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво