Читај ми!

Božinov stigao u Humsku

Valeri Božinov je novi fudbaler Partizana. Nekadašnji fudbaler Juventusa, Fjorentine, Mančester sitija kaže da zna u kakav klub je došao i nada se da će osvojiti titulu i plasirati se u Ligu šampiona u crno-belom dresu.

Nema vremena za odmor u Partizanu, pa ni u nedelju posle podne. U Humskoj je predstavljen novi fudbaler – bugarski internacionalac Valeri Božinov.

"Uzbuđen sam što sam došao u najbolji klub u Srbiji. Prva obaveza je da osvojim titulu, a druga da igramo grupnu fazu nekog od evropskih takmičenja. Partizan je po tome isti kao i Juventus, zahtevaju se samo pobede. Pošto sam bio u Torinu, jasno mi je šta se od mene očekuje. Uostalom, i u Beogradu ću nositi crno-beli dres", rekao je Božinov na konferenciji za novinare.

Božinov je potpisao dvogodišnji ugovor sa Partizanom i nosiće dres sa brojem 86.

On je naveo da je razgovarao sa bivšim igračem Partizana, sunarodnikom Ivanom Ivanovom, koji mu je rekao "da ne razmišlja, već da pređe u Partizan, pošto je to najbolji klub koji može da izabere".

"Rekao mi je da ću svake godine da igram evropska takmičenja i da ću biti u prilici da se borim za trofeje. Ivan mi je objasnio da klub funikcioniše kao porodica", rekao je Božinov.

Nekadašnji fudbaler Lečea, Juventusa, Parme i Mančester sitija u Partizanu će igrati sa sunarodnikom Ivanom Bandalovskim.

"Želim da dajem golove, da pobeđujem za sebe, pa ako budem igrao dobro, možda se vratim i u reprezentaciju. Ne želim da živim u prošlosti, već da mislim samo o prvom narednom treningu. Kada sam se jutros probudio, srce mi je reklo da idem u Partizan", rekao je Božinov.

Trener Partizana Zoran Milinković rekao je da je 29-godišnji bugarski napadač veliko pojačanje.

"On ima sve reference da igra u velikom klubu kakav što je Partizan, a to pokazuje njegova karijera i više od 40 utakmica za reprezentaciju Bugarske. Nema sumnje da je kvalitetan fudbaler i da će biti veliko pojačanje za nas", rekao je Milinković.

Trener srpskog šampiona naveo je da su Božinova preporučili "fudbalski i ljudski kvaliteti, jer je imao i unosnije ponude, ali da je odlučio da ne ide u Aziju".

Božinov je treći igrač koji je Partizan doveo u prelaznom roku, posle Nikole Trujića i Marka Jevtovića.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво