Читај ми!

Partizan smenio Nikolića, Milinković novi trener!

Marko Nikolić nije više trener Partizana, odlučeno je na današnjoj sednici Upravnog odbora. Odluka u interesu Partizana, rekao je Funkcioner Milorad Gligorijević. Na istom sastanku uprave crno-belih odlučeno je da se Zoran Milinković ipak imenuje za šefa stručnog štaba vicešampiona Srbije.

Dosadašnji trener Partizana Marko Nikolić smenjen je na današnjoj sednici Upravnog odbora, potvrdio je novinarima član UO Dragan Bjelogrlić.

Ostali članovi UO nisu bili raspoloženi za davanje izjava, a kako je rečeno, klub će se oglasiti putem saopštenja.

"Bio sam protiv smene Nikolića. Već drugi put se moji stavovi ne poklapaju sa većinom i iz principijelnih razloga razmišljam o daljem delovanju u klubu", rekao je novinarima poznati glumac i reditelj.

Sednici UO prethodio je sastanak Sekretarijata kojem je prisustvovao i Nikolić.

Funkcioner Partizana Milorad Gligorijević kaže da je Nikolić dobio otkaz zbog loših rezultata na početku prolećnog dela sezone.

"Bila je teška odluka. Diskusija je trajala dva i po sata. Doneli smo neprijatnu i nepopularnu odluku, nadam se u interesu Partizana. Glavni razlog su sportski rezultati i gubitak četiri boda prednosti", rekao je Gligorijević.

Sednici Upravnog odbora, na kojoj je smenjen Nikolić, prisusutvovali su svi osim Ljubiše Tumbakovića, koji je izostao zbog privatnih obaveza, ali je dao svoje mišljenje.

Gligorijević, ipak, nije želeo da saopšti stav Tumbakovića, koji je još ranije najavio da će napustiti klub, ako Nikolić bude dobio otkaz.

On je istakao da je odluka da se smeni Nikolić doneta ubedljivom većinom glasova na sednici Upravnog odbora.

"Saopštili smo Nikoliću odluku, pozdravili smo se sa njim i zahvalili na radu. Korektno i sportski smo se rastali. Njegovoj smeni doprinelo je i to što je, uoči početka drugog dela sezone, rekao da u prvih šest kola Partizan ima bolji raspored i da očekuje dosta bodova, posle čega je poljuljano poverenje", rekao je Gligorijević.

Milinković (ipak) novi trener!  

Fudbalska čaršija je ipak pogodila ime naslednika Marka Nikolića – reč je o dosadašnjem šefu struke Voždovca Zoranu Kizi Milinkoviću. 

O imenima Nikolićevog naslednika mnogo se spekulisalo prethodnih dana. Prvo se kao već gotova stvar tvrdilo da će Zoran Milinković sesti na klupu crno-belih, da bi tokom jučerašnjeg dana došlo do obrta i informacija da je Milinković ipak "izvisio".

Ipak, nakon današnjeg sastanka i smene Nikolića, došlo je do novog, ali konačnog obrta i odlučeno je da trener Voždovca ipak preuzme uzdrmanu ekipu srpskog vicešampiona.

Ovu odluku je novinarima ispred stadiona u Humskoj potvrdio potpredsednik kluba Milorad Vučelić:

"Tačno je, smenili smo Marka Nikolića, a novi trener je Zoran Milinković. Dobro smo razmislili, razgovarali dugo o svemu i smatramo da je u ovom trenutku bila neophodna promena. Verujemo da Milinković može da unapredi igru Partizana i odvede nas do titule", rekao je Vučelić.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво