Zvezda pobedila u Kuli, Partizan savladao Vojvodinu

U utakmicama šestog kola Jelen Superlige Srbije postignuti su sledeći rezultati:

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su na gostovanju kulski Hajduk sa 2:1 u utakmici šestog kola Jelen Superlige Srbije.

"Crveno-beli" su poveli u 13. minutu, kada je posle kornera, kapiten Nenad Milijaš došao do lopte i sa 20 metara precizno šutirao u donji levi ugao gola Hajduka.

Kuljani su u drugom poluvremenu krenuli agresivnije i u 52. minutu Dejan Kekezović je postigao izjednačujući gol za domaćina.

Do nove prednosti beogradska ekipa došla je u 60. minutu, posle greške golmana Hajduka Anđelka Đuričića, koju je vešto iskoristio napadač Zvezde Edgar.

Kuljanima je u završnici utakmice, u 78. minutu poništen gol zbog faula Nenada Rajevića nad golmanom gostiju Sašom Stamenkovićem.

U duelu dva nova Superligaša, Jagodina je na svom terenu savladala ivanjički Javor sa 3:2.

Pred oko 1.500 gledalaca na Gradskom stadionu ispod Đurđeva brda, po tmurnom vremenu, uz povremenu slabu kišu, utakmicu je sudio Milenko Vukadinović iz Beograda.

Strelci: Trifunović (Javor) u 2. minuti, Mihajlović u 4. Asamoah 52. Spasojević 70. za Jagodinu, i 87. Simić (Javor).

Žuti kartoni: Žunić i Milenković (Jagodina), Cvetković i Simić (Javor).

FK Jagodina: Vasković, Marjanović, Lukić, Mihajlović, Žunić, Asamoah (Ristanović), Živković, Radosavljević, Prodanović (Živković), Pavlović, Spasojević (B.Milenković).

FK Habitfarm Javor: Jović, Vulićević, Đokić, Milović, Ignjatović, Ajuru, Cvetković, Nikitović, Mutavdžić (Arsenijević), Simić, Trifunović (Hadžibulić).

Fudbaleri Jagodine, novajlije u Super ligi, ostvarili su drugu pobedu u ovom delu prvenstva, u igri koja je obilovala šansama i sa jedne i sa druge strane. Da nije bilo teškog terena i nesnalažljivosti napadača, pogodaka bi sigurno bilo više.

Prvi gol postigli su gosti, već u drugoj munuti, a domaćin je izjednačio u četvrtoj i sa tim rezultatom se otišlo na odmor.

U drugom poluvremenu viđena je bolja igra krunisana s dva pogotka domaćina, a kada se očekivalo da će se tim rezultatom završiti utakmica, gosti su u 87. munutu smanjili na konačnih 3:2.

Do kraja regularnog toka i još tri minute sudijske nadoknade, gosti su bili u prilici i da izjednače.

Ekipa Napretka je u Kruševcu odigrala nerešeno 1:1 sa beogradskim Radom. Gosti su poveli u osmom minutu preko Kokovića iz penala, a izjednačio je Miladinović u 19. minutu.

Jedina utakmica koja je završena bez golova bio je duel u Zrenjaninu između Banata i beogradskog Čukaričkog.

Fudbaleri Partizana pobedili su Vojvodinu u Beogradu sa 1:0, golom Almanija Moreire u 57. minutu i tako nastavili seriju pobeda u Jelen Superligi Srbije.

U prvom poluvremenu Partizan je imao terensku inicijativu, dok je Vojvodina pokušavala da dođe do gola iz kontranapada. "Crno-beli" su imali prvu priliku da ugroze gol gostiju kada je Zoran Tošić u 16. minutu šutirao iz slobodnog udarca sa oko 30 metara, međutim golman Željko Brkić je bio siguran.

U 21. minutu Ivan Stevanović je centrirao sa desne strane, ali je Lamin Dijara sa peterca šutirao pored desne stative gostiju. Zatim je Tošić ponovo u 41. minutu pokušao da postigne gol iz slobodnog udarca, ovog puta sa 20-ak metara iskosa sa desne strane, ali je Brkić ponovo odbranio.

"Crno-beli" su u 57. minutu poveli golom Almanija Moreire. Akciju je Počeo Dijara kada je sa 25 metara centaršutom našao Miloša Bogunovića na levoj strani kaznenog prostora. On je dodao Moreiri, koji je sa pet metara pogodio mrežu Vojvodine.

Gosti iz Novog Sada imali su priliku u 60. minutu kada je Dragan Mrđa poveo kontranapad sa leve strane, došao do kaznenog prostora, šutirao, međutim, golman Mladen Božović je bio na pravom mestu.

U 81. minutu Vojvodina je imala šansu da postigne gol. Džozef Kizito centrirao je sa leve strane, a Miodrag Pantelić glavom nije uspeo da usmeri loptu u mrežu, pa je lopta završila pored leve stative.

U finišu meča, Partizan je propustio još jednu šansu da poveća prednost, kada je Đorđe Lazić u 84. minutu u kontri pronašao Tošića, koji je izašao sam ispred golmana Brkića, ali nije uspeo da ga savlada sa sedam metara.

"Crno-beli" su šestom pobedom u šestom kolu ostvarili maksimalan učinak i sa 18 bodova trenutno vode na tabeli sa šest poena više od drugoplasirane Vojvodine.

U narednom kolu Partizan će gostovati u "večitom derbiju" na beogradskoj "Marakani".

U nedelju se na Karaburmi sastaju OFK Beograd i  Borac iz Čačka.

Banat - Čukarički Stankom 0:0

Jagodina - Javor 3:2

Mihajlović 3' Trivunović 2'

Asamoa 52' Simić 88'

Spasojević 70'

Hajduk - Crvena zvezda 1:2

Kekezović 52' Milijaš 8'

Edgar 60'

Napredak - Rad 1:1

Miladinović 20' Koković 9' penal

Partizan - Vojvodina 1:0

Moreira 57

Tabela:

1. Partizan                6 6 0 0 13:1 (+12) 18 bodova

2. Vojvodina              6 4 0 2 7:3 (+4) 12

3. OFK Beograd          5 3 1 1 3:3 (-) 10

4. Crvena zvezda        6 2 2 2 7:7 (-) 8

5. Javor                     6 2 2 2 5:5 (-) 8

6. Hajduk Kula           6 2 2 2 4:4 (-) 8

7. Čukarički             6 1 4 1 5:5 (-) 7

8. Jagodina               6 2 1 3 5:8 (-3) 7

9. Napredak               6 1 2 3 5:7 (-2) 5

10. Banat                  6 1 2 3 2:4 (-2) 5

11. Borac Č.             5 0 4 1 3:5 (-2) 4

12. Rad                     6 0 2 4 1:8 (-7) 2

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи