Partizan ubedljiv na Banjici, Borac i dalje bez pobede

Aktuelni šampion Srbije Partizan nastavio je sa ubedljivim igrama u fudbalskom prvenstvu, pošto je u petom kolu Superlige pobedio Rad sa 3:0 i ostao sam na čelu tabele, a čačanski Borac odigrao je sa Napretkom igrao nerešeno 2:2.

Partizan i Rad odigrali su otvoren i uzbudljiv meč, a "crno-beli" su iskoristili period dominacije na početku meča i u roku od dva minuta došli do dva gola prednosti.

Prvo je Lamin Dijara u devetom minutu iskoristio visoku loptu Đorđa Lazića i izašao sam pred Damira Kahrimana, koga je rutinski savladao šutirajući u dalju stativu.

Nepuna dva minuta kasnije, najbolji Partizanov igrač ove sezone Zoran Tošić napravio je majstoriju i postigao verovatno najlepši gol sezone. On se na polovini terena oslobodio čuvara, napravio sebi prostora i sa oko 30 metara stavio loptu pod prečku gola Rada.

Tim sa Banjice počeo je da igra tada angažovanije, ali nije mogao ništa da uradi protiv odbrane Partizana. Brana Ilić je imao dve izgledne šanse, ali to je bilo sve što je Rad uspeo da uradi.

Tošić je postigao još jedan gol u drugom poluvremenu, kada je u 65. minutu iskoristio šut Lazića koji se odbio od prečke i još jednom je savladao Kahrimana za 3:0.

Borac i dalje nema pobedu u domaćem šampionatu, a od današnjih 2:2 više je profitirao Napredak, pošto se popeo na tabeli.

Odigrano u subotu:
Javor            - Čukarički 0:0,
Ofk Beograd - Banat 1:0 (strelac je bio Todorović u 57.minutu),
Vojvodina     - Hajduk 2:0 ( strelac oba gola bio je Dušan Tadić-prvi je postigao sa bele tačke u 13. minutu a drugi u 27).

Crvena zvezda je na svom stadionu pobedila ekipu  Jagodine sa 3:0,a  golove su postigli Subašić u 21, minutu i  Nenad Milijaš koji je bio dvostruki strelac-prvi gol postigao je u 28. minutu sa bele tačke a drugi u 87. minutu.

Fudbaleri Crvene zvezde zasluženo su ostvarili prvu pobedu u ovogodišnjem prvenstvu. Protiv debitanta u elitnom takmičenju, veoma dobre ekipe Jagodine, domaćini su posle samo nedelju dana rada sa novim trenerom Čedomirom Janevskim pokazali da su napravili pomak u igri.

Crvena zvezda je u pojedinim razdobljima susreta delovala veoma dobro i sigurno, ali se mora priznati da je i Jagodina, naročito u nastavku meča, ostavila sasvim povoljan utisak.

Gosti su drugih 45 minuta odigrali hrabro i angažovano, ali nisu mogli ništa da učine protiv iskusnije i mobilnije ekipe.

Tabela:
1. Partizan          5 5 0 0 12:1 15
2. Vojvodina        5 4 0 1 7:2 12
3. OFK Beograd    5 3 1 1 3:3 10
4. Hajduk              5 2 2 1 3:2 8
5. Javor                5 2 2 1 3:2 8
6. Čukarički         5 1 3 1 5:5 6
7. Crvena zvezda   5 1 2 2 5:6 5
8. Jagodina           5 1 1 3 2:6 4
9. Banat                5 1 1 3 2:4 4
10. Napredak         5 1 1 3 5:7 4
11. Borac             5 0 4 1 3:5 4
12. Rad                 5 0 1 4 1:8 1

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво