Читај ми!

Advokat: Na pobedu protiv Danske!

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dik Advokat rekao je da je i dalje optimista kada je u pitanju plasman na šampionat Evrope u Francuskoj, uprkos kazni Evropske fudbalske unije od minus tri boda zbog prekida utakmice sa Albanijom.

Advokat se osvrnuo na prekinut meč, izrazivši nevericu da je samo jedna strana kažnjena. Veruje u svoje izabranike, a oduševljen je njihovom željom da igraju za nacionalni tim.

"Drago mi je što momci vole da igraju za svoj zemlju, to se posebno videlo protiv Albanije. Igrači su motivisani da ostvare dobar rezultat protiv Danske i ukoliko pobedimo – nadoknadićemo tri boda koja nam je oduzela Uefa. Sve je u grupi još uvek otvoreno i verujem da će tim pobedom protiv Danaca podići samopouzdanje", izjavio je Advokat. On je dodao da će protiv Danske prvi put u karijeri predvoditi tim pred praznim tribinama, za razliku od danskog kolege Mortena Olsena koji je bio u takvoj situaciji.

"Jeste neobično, ali se pripremamo na to. Kada pogledamo tabelu jasno je da nam je pobeda neophodna i uložićemo mnogo trudi da bismo do nje došli", naveo je holandski stručnjak. Prema njegovim rečima, povređeni zamenik kapitena Aleksandar Kolarov nalazi se na spisku jer ima veliku želju da igra za reprezentaciju.

"On će doći u Beograd i radiće po posebnom tretmanu, pošto ima nagoveštaja da oporavak ide u dobrom smeru. Videćemo narednih dana, iako ne želimo da rizikujemo." Advokat je prokomentarisao i mogućnost pozivanja Marka Vejinović, koji pruža odlične partije u Viteseu.

"Čitao sam u srpskim medijima da sam poslao Željka Petrovića da ga gleda, što nije tačno. Istina je da ga pratimo, ali u ovom trenutku imamo dovoljno igrača u veznom redu i moraće da sačeka. Osim toga, nemam vremena da eksperimentišem, potreban nam je rezultat", jasan je selektor. On je iskoristio priliku da još jednom naglasi da odluku Uefe, koja je srpskom timu oduzela tri boda zbog prekida meča sa Albanijom, smatra lošom.

"Razočaran sam jer je kažnjena samo jedna strana. Nismo mi započeli incident, posle svega hteli smo da igramo, ali su Albanci to odbili", ocenio je Advokat.

Na pitanje novinara zašto nije uživo gledao večiti derbi između Partizana i Crvene zvezde, Advokat je rekao: "Gledao sam derbi na televiziji, a na utakmici su bila dvojica mojih pomoćnika", objasnio je selektor Srbije.

Srbija će 14. novembra dočekati Dance na stadionu Partizana, a utakmica koja će početi u 20.45 igraće se bez publike zbog kazne Evropske fudbalske unije nakon prekida meča sa Albanijom. Četiri dana kasnije srpski nacionalni tim odigraće prijateljski meč sa Grcima, u Hanji, na ostrvu Krit, od 18 sati.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво