Ilić suspendovan zbog klađenja

Srpski fudbaler Saša Ilić suspendovan je na neodređeno vreme zbog navodnog klađenja na Lacio protiv svog kluba Salcburga u utakmici prvog kola G grupe Evropske lige, navodi bečki dnevnik Kronen cajtung.

Prema pisanju lista, Ilić i Đorđe Rakić su susret, koji je Salcburg na gostovanju dobio rezultatom 2:1, pratili iz jedne kladionice u Salcburgu.

Jedan svedok navodi da su se Ilić i Rakić očigledno kladili na Lacio, tvrdeći da su se radovali golu italijanskog kluba protiv njihovih saigrača, dok nakon oba gola Salcburga nisu pokazali nikakve emocije.

Uprava kluba je pozvala oba igrača na "raport", želeći da provere sumnju u njihovo klađenje protiv ekipe čije boje brane.

"Ilić je priznao da se kladio, ali ne na Lacio, dok Rakić negira sve tvrdnje", rekao je sportski direktor Salcburga Hajnc Hohauzer i dodao da su obojica negirali optužbe da su se radovali golovima Lacija.

Prema odluci kluba, srpski reprezentativac nije igrao u Kupu Austrije i suspendovan je do potpunog razjašnjenja ove afere, dok je za Rakića čitav slučaj za sada prošao bez posledica.

"Nije glavno pitanje da li su se kladili protiv ili na koju ekipu, jer to nećemo nikada saznati. Međutim, ne želimo da se naši igrači uopšte klade", kazao je Hohauzer koji je obojici igrača "jasno stavio do znanja" da takvim aktivnostima više ne smeju da se bave.

Razočaran suspenzijom, Ilić je izjavio da je očekivao da ga rukovodstvo kluba prvo sasluša, a potom i stane iza njega.

"Često sedim u toj kladionici i zajedno sa svojim srpskim prijateljima gledam poneke utakmice. Ponekad se zajedno i kladimo kako bi nam intaresantnije proteklo vreme, a naše uplate su pet do deset evra po osobi. Nikada se nisam kladio na utakmicu koju igra moj klub", tvrdi Ilić.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво