Mančester junajted počinje odbranu titule prvaka Lige šampiona

Fudbaleri Mančester junajteda počinju sutra na svom stadionu odbranu titule prvaka Evrope utakmicom protiv Viljareala u prvom kolu grupe E Lige šampiona.

Branilac trofeja u Ligi šampiona pokušaće pobedom da se oporavi od poraza od Liverpula u Premijer ligi i pokušaće da postane prvi tim koji je uspeo da odbrani taj trofej.

U ekipi Mančestera neće biti Majkla Kerika zbog povrede članka, kao ni Pola Skolsa zbog suspenzije, nakon što je u Super kupu dobio crveni karton. Među igračima na rezervnoj klupi mogao bi da se nađe i Kristijano Ronaldo, koji se oporavlja od operacije članka desne noge.

Viljareal je direktan plasman u Ligu šampiona obezbedio osvojivši drugo mesto u španskoj ligi, što je njihov najbolji plasman u Primeri.

Trener španske ekipe Manuel Pelegrini na večerašnjoj utakmici zbog povreda neće moći da računa na najbolje strelce ekipe iz prošle sezone Turčina Nihata Kavečija i bivšeg fudbalera Junajteda Đuzepea Rosija.

Viljareal je do sada četiri puta igrao protiv engleskih timova i nije uspeo da postigne pogodak. Na poslednjih 12 evropskih utakmica španska ekipa postigla je osam, a primila je sedam golova.

U drugoj utakmici rupe E škotski Seltik dočekuje Alborg iz Danske.

Dve ekipe će se prvi put sastati.  Ekipa Gordona Strahana poražena je na poslednje tri utakmice Lige šampiona, ali je na svom stadionu u poslednjih 12 evropskih utakmica poražena samo jednom.

Alborg nikada nije igrao protiv škotskih ekipa, ali je na tlu Velike Britanije igrao dva puta, i u oba slučaja bio poražen.

Fudbaleri Bajerna iz Minhena u prvoj utakmici grupe F gostuju sutra u Bukureštu ekipi Steaue.

U ekipu nemačkog šampiona vraća se Frenk Riberi, koji se oporavio od operacije članka, ali neće biti spreman za celu utakmicu.

Rumunska ekipa je pobedila na četiri od poslednjih 30 utakmica u Ligi šampiona, a nikada nije prošla grupnu fazu najelitnijeg evropskog takmičenja.

Steaua već 50 godina nije pobedila nijednu nemačku ekipu, poslednji put pobeđena je Borusija iz Dortmunda 1957. godine sa 3:1.

U drugoj utakmici grupe F prvak Francuske Lion dočekuje Fjorentinu.

Dve ekipe se prvi put sastaju. Sedmostruku uzastopni francuski šampion je u poslednjih pet godina prolazio u drugu fazu Lige šampiona, ali nikada nije stigao do polufinala. Prošle sezone u četvrtfinalu poražen je od Mančester junajteda, koji je kasnije i osvojio trofej.

Za francuski tim najverovatnije zbog povreda neće nastupiti Fransoa Kler i Fabio Grosao, dok će se u tim vratiti Karim Benzema.

Napadači Fjorentine Adrijan Mutu i Alberto Đilardino najveća su opasnost po odbranu Liona, a italijansku ekipu hrabri podatak da je na tri utakmice protiv franscuskih timova poražena samo jednom.

Utakmice Lige šampiona počinnj u 20.45.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи