Sponzor Mančester junajteda pred bankrotom

Mančester junajted mogao bi da izgubi najvećeg sponzora, američku osiguravajuću kompaniju AIG, kojoj usled velikih potresa na berzi preti bankrot.

Ugovor između Mančester junajteda i kompanije AIG, koji prvaku Evrope i Engleske donosi 25 miliona dolara godišnje, traje do leta 2010. godine, ali je malo verovatno da će Amerikanci sada moći da ga ispoštuju.

Samo u ponedeljak, akcije kompanije AIG su pale 61 odsto i sada vrede samo 4,76 dolara, a od početka godine izgubile su 93 osto vrednosti.

Uprkos teškoćama u kojima bi Mančester junajted uskoro mogao da se nađe, ekonomski stručnjaci u Velikoj Britaniji veruju da će klub sa Old Traforda bez većih problema pronaći novog sponzora.

"Mislim da u Premijer ligi nema problema sa pronalaženjem sponzora za logo na dresovima. To pogotovo ne bi trebalo da bude problem za Mančester junajted. Čak i ukoliko mu propadne ugovor sa kompanijom AIG, uveren sam da će taj klub pronaći novog sponozora koji će platiti istu, a možda i veću sumu", rekao je profesor sa univerziteta Koventri Sajmon Čedvik.

Prema njegovim rečima, Mančester je kao prvak Evrope i Engleske u idealnoj situaciji i čak i sada, u vreme recesije, u mogućnosti je da bira sponzore.

Čedvik, međutim, kaže da bi i za giganta kakav je Mančester neplanirani gubitak tako velikog sponzora mogao da prouzrokuje kratkoročne probleme, s obzirom na velike fiksne izdatke koji ne mogu da se odlažu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи