Ministar policije smiruje Monaka i Murinja

Verbalni sukob sportskog direktora Katanije Pjera lo Monaka i trenera Intera Žozea Murinja rasplamsao se u toj meri da je morao da interveniše i ministar policije u Vladi Italije Roberto Maroni, koji je upozorio da je Monako preterao u izjavama.

"Zapanjen sam rečima nekih funkcionera iz serije A koje mi liče na poziv na nasilje. Znam da nisam ovlašećen da intervenišem, ali ako jedan menadžer kaže da bi treneru drugog tima trebalo polomiti zube, čini mi se da bi morali da intervenišu iz Lige ili Fudbalske federacije", rekao je Maroni.

Sukob je počeo kada je Murinjo posle utakmice protiv Katanije rekao da je rezultat trebalo da bude 5:1, iako je Inter pobedio sa 2:1 zahvaljujući autogolovima protivničkih igrača, pri čemu kod drugog pogotka lopta najverovatnije nije ni prešla gol liniju.

Taj komentar je razbesneo Lo Monaka, koji je poručio Murinju "da drži jezik za zubima, da ne bi dobi po njima" i dodao da je "neprihvatljivo da trener koji košta više nego naš čitav tim na taj način pokazuje nepoštovanje prema protivnicima, državi koja ga je primila i svojim kolegama".

Sportski direktor Katanije kasnije je objasnio da izraz "dobiti po zubima" ne predstavlja poziv na nasilje, već da se samo radi o "slikovitom načinu na koji Sicilijanci upozoravaju Murinja da mora da poštuje druge ljude".

"Murunjo ima zadatak da osvoji titulu i ako u tome ne uspe vratiće se tamo odakle je došao. Videćemo šta će se dešavati narednih meseci, ali mislim da italijanski fudbal neće ništa izgubiti njegovim odlaskom", rekao je Lo Monako.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара