Читај ми!

Kraj jedne ere, Vidić se oprostio od "Teatra snova"

Nemanja Vidić, verovatno jedan od najboljih poteza u eri Aleksa Fergusona, u meču protiv Hala oprostio se od navijača u Mančesteru. Rajan Gigs odlučio da Vidić meč počne sa klupe, ali je u 22. minutu Srbin zamenio povređenog Fila Džonsa. Više od 60.000 navijača priredilo je ovacije kapitenu tima, koji je odigrao 299. utakmicu za Junajted.

Fudbaleri Mančester Junajteda savladali su kod kuće ekipu Hala sa 3:1, a od navijača na Old Trafordu oprostio se dugogodišnji kapiten, srpski internacionalac Nemanja Vidić.

Zaostala utakmica Premijer lige odigrana je u znaku oproštaja Vidića, koji je prilikom izlaska na teren ovacijama dočekan od navijača, a direktor kluba, legendarni Bobi Čarlton uručio mu je prigodan poklon.

"Proveo sam toliko lepog vremena ovde, teško je pričati zbog emocija. Ono što je najvažnije, zahvalio bih igračima, menadžeru i svim trenenrima. Posebno hvala navijačima, bili ste fantastični prema meni svih ovih godina", izjavio je Vidić posle utakmice.

Vidić nije bio u startnoj postavi, u igru je ušao u 22. minutu zamenivši povređenog Fila Džonsa, uz aplauze i pesmu pristalica "crvenih đavola" u čijem dresu je nastupao punih osam i po godina.

Nekadašnji reprezentativac Srbije, koji je sa Mančester Junajtedom osvojio 15 trofeja, uključujići pet Premijer liga i Ligu šampiona, od sledeće sezone igraće za milanski Inter, sa kojim je pre nekoliko meseci potpisao trogodišnji ugovor.

Od domaćih navijača oprostio se i aktuelni privremeni menadžer, legendarni Rajan Gigs, koji je u igru ušao u 70. minutu zamenivši Lorensa. On je po završetku utakmice, suzdržavajući suze, uzeo mikrofon i pozvao navijače da i dalje podržavaju klub, uz obećanje da slede borbe za trofeje i povratak u vrh domaćeg i evropskog fudbala.

"Posebni pozdrav Nemanji koji nas napušta. Želimo mu uspeh u narednim godinama", rekao je Gigs, posle čega su još jednom usledile ovacije srpskom fudbaleru.

Večerašnji meč opravdao je očekivanja samo u drugom poluvremenu, kada su pala tri od četiri gola. Dvostruki strelac bio je debitant, 18. godišnji Džejms Vilson, a konačan rezultat postavio je Robin Van Persi, koji je zaigrao prvi put nakon oporavka od povrede.

Ovom pobedom Mančester Junajted zadržao je teoretske šanse da u poslednjem kolu ipak izbori plasman u Ligu Evrope, ali pod uslovom da Totenhem bude poražen.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво