Mladi pobedili Švedsku

Mlada fudbalska reprezentacija pobedila je selekciju Švedske sa 1:0 u prijateljskoj utakmici koja je odigrana u Kruševcu.

 Meč je odigran na stadionu Mladosti u Kruševcu.

Prvo poluvreme proteklo je u dominaciji našeg mladog tima koji je stvarao šanse. Ipak, golova nije bilo, ali je i Švedska odbrana bila u nekoliko navrata izuzetno spretna i požrtvovana. Najbolje prilike za Srbiju u prvom delu igre imali su Smiljanić i Filip Đorđević. Naš rival bazirao se na kontranapade i čvrstu igru na sredini terena.

Imali su i gosti svojih šansi, postigli čak i pogodak - ali napadača Šveđana tigrao rukom, tako da je Brkić ostao nesavladan u prvih 45 minuta.

I u nastavku igre naša mlada reprezentacija gradila je strpljivo napade i stvarala šanse. Veliki broj izmena koje je izvršio naš selektir početkom drugog poluvremena, samo su na trenutak donosili agresivniju igru u napadima našeg tima. Šveđani su destruktivnom igrom na sredini kvarili napade našeg tima i gotovo da nisu stvarali prillike u drugom delu igre.

Raspoložen je bio Dušan Tadić, ponajbolji igrač meča, koji je efektnim prodorima po levoj strani i dobrim centaršutevima bio najveća pretnja po gol Švedske.

Pobednik meča je odlučen u 85. minutu kada Adem Ljajić postiže lep pogodak glavom i donosi Srbiji trijumf nad Švedskom od 1:0. Ljajić je pokazao da  pored izvanrednih tehničkih mogućnosti, odlično igra i glavom i  ima dobar osećaj za skok-igru. Odlično se snašao u šesnaestercu Švedske i postigao, ispostaviće se, odlučujući pogodak na meču. 

Reprezentacija Švedske domaćin je narednog EP za mlade koje će se igrati 2009. godine.

Selekciji Srbije  bila je ovo jedina provera pred utakmice baraža za plasman na Evropsko prvenstvo 2009. u Švedskoj, na kojem je, kao prvoplasirana u grupi, obezbedila učešće 

Žreb za baraž održaće se u petak, 12.septembra, a te utakmice igraće se 11. i 15. oktobra

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво