Srbija i Francuska

Fudbalske reprezentacije Srbije i Francuske odigraće u Parizu meč drugog kola kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2010. u Južnoj Africi. Francuska u meč ulazi pod većim pritiskom jer je pre tri dana u Beču poražena od Austrije sa 1:3.

"Jasno je da reprezentacija Francuske nije u idealnoj poziciji. Ali ja sam okrenut svojoj ekipi i razmišljam pre svega o nama. U svakom slučaju, radi se o jednoj velikoj ekipi. Međutim, u skladu sa situacijom, pokušaćemo da se prilagodimo trenutnim okolnostima i iskoristimo šansu koja može da nam se ukaže," izjavio je selektor Radomir Antić.

Antić se pred susret ne zadovoljava jednim bodom. Iako se gostuje viceprvaku sveta.

"Rekao sam i kada sam preuzeo reprezentaciju da moja ekipa i moji igrači ni u jedan meč neće ući osećajući se inferiorno u odnosu na protivnika. Tako će biti i u sredu uveče."

Selektor reprezentacije Srbije očekivano nije izdiktirao startnu postavu ali je rekao da su igrači po treninzima mogli da naslute ko će igrati.

"Biće puno promena. Pokušaćemo u gradu svetlosti da pronađemo svetlo koje će nam osvetliti put ka Južnoj Africi."

Među igračima koji će u sredu istrčati na stadion "Francuska" jeste sigurno i Dejan Stanković. Kapiten srpske reprezentacije će i na toj utakmici, kao i protiv Farskih ostrva, igrati na poziciji centralnog veznog igrača. "Biće to pravi test za mene. Ne može se govoriti koliko sam se ili ne snašao na toj poziciji posle meča protiv Farskih Ostrva. Igračima nije potreban poseban motiv za igru u ovoj utakmici, ali moram da kažem, ma koliko to bilo neobično, da mi ne delimo mečeve na velike i male. Iako izgelda da lakše igramo protiv ekipa zvučnijih imena."

Francuski mediji malo se bave reprezentacijom Srbije, a više sudbinom selektora Domeneka. Dve trećine ispitanika u anketi sportskog dnevnika L'ekip veruje da Francuska neće pobediti Srbiju. A prst, pa čak i mač, uperen je ka selektoru "trikolora". Ukoliko ne pobedi, a možda čak i u tom slučaju, njemu se sprema smena. Verovatno već u petak na vanrednoj sednici Fudbalskog saveza Francuske.

Reprezentacija Srbije treniraće na stadionu "Francuska" od 20 časova, a prvih 15 minuta biće slobodno za gledanje. U nastavku, selektor Antić će ekipu spremiti za sutrašnji meč, koji neće biti presudan u kvalifikacijama za SP ali može da bude izuzetno značajan. Eventualna pobeda bi znatno uvećala šanse za učešće na SP, a jednog od favorita gurnula u tešku poziciju.

Evropska fudbalska unija odredila je da utakmicu između Francuske i Srbije vodi sudijska četvorka iz Portugalije. Glavni arbitar biće Bartol Dekverens.

Utakmica u Parizu igra se u 21.00 RTS-1. 

Igraju se mečevi Farska Ostrva - Rumunija i Litvanija - Austrija.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво